Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Sudac Marković ipak na bolovanju

16.10.2019. 10:14


Suđenje J. R. optuženom za pokušaj teškog četverostrukog ubojstva svoje četvero maloljetne djece koju je 28. veljače ove godine bacio s balkona obiteljske kuće na Pagu odgođeno je. Do odgode početka suđenja osumnjičenom ocu za nezapamćeni zločin nasilja, koje je trebalo započeti danas, 16. listopada i nastaviti se sutra, 17. listopada, došlo je vjerojatno zbog novonastale situacije vezane uz suca Županijskog suda Ivana Markovića koji je trebao voditi navedeni sudski proces, odnosno predsjedati zakazanim ročištem. Naime, sudac Marković zatražio je policijsku zaštitu nakon dobivenih prijetnji koje se povezuju s njegovim puštanjem petorice mladića osumnjičenih za grupno silovanje petnaestogodišnje djevojke iz istražnog zatvora da se brane sa slobode.
Iako sa Županijskog suda nema službene potvrde da je sudac odgodio suđenje osumnjičenom ocu s Paga upravo zbog dobivenih prijetnji, na Sudu nam je ipak potvrđeno da je do daljnjega na bolovanju
– Suđenje J. R. koje je trebalo danas započeti je odgođeno jer je sudac Marković na bolovanju, kazao nam je glasnogovornik Županijskog suda Hrvoje Visković. Kada će biti određen novi termin za ovo suđenje koje izaziva veliki interes hrvatske javnosti nije poznato.