UDŽBENICI U BENJE STIGLI TEK DANAS Dražen Adžić: "Situaciju kao što je bila u našoj školi nije imao vjerojatno nitko drugi u Zadru, a to je da prvi i peti razredi nemaju apsolutno ništa!"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Skoro dočekali prve praznike bez knjiga
Cijelo vrijeme su se printali radni listovi s interneta, a po nekoliko stranica knjige bi se kopiralo i po tome su učenici radili. Tako da, bez obzira na to što nisu imali udžbenike, gradivo su imali ispred sebe, rekao je ravnatelj Dražen Adžić
Zvonko KUCELIN
Šest paleta udžbenika i radnih bilježnica jutros je dostavljeno u ovu školu

Nastava je počela prije točno jedan mjesec i sedam dana, a knjige za prvaše i petaše u Osnovnu školu Šimuna Kožičića Benje stigle su tek danas. Pojedini udžbenici su nedostajali i u drugim razredima. Šest paleta udžbenika i radnih bilježnica jutros je dostavljeno u ovu školu, a kako je rekao ravnatelj Dražen Adžić, bit će potrebno dan-dva volonterskog rada učitelja škole da se sve to razdvoji, sortira, pečatira, potpiše... Knjige su prvo sortirali za prvaše i petaše, a večeras bi ih trebali podijeliti roditeljima na sastanku koji je zakazan dok se još nije ni znalo da će knjige ipak stići.
U redakciju Zadarskog lista već je stiglo nekoliko pritužbi roditelja na situaciju u Benje.
- Već će i prvi školski praznici krajem listopada, a djeca još nemaju knjige ni radne bilježnice. I to se događa u petom razredu koji je sam po sebi zahtjevan i na neki način prekretnica u školovanju. Možda nekima to nije bitno. Meni je u interesu da mi dijete dobije potrebno znanje, a ne da se nešto preskače pa da mu to kasnije u školovanju nedostaje. Nitko živ im ne može nadoknaditi što su ovako dugo bez knjiga, kazala je jedna majka.
I Adžić je, kako kaže, i kao ravnatelj, ali također i kao roditelj bio nezadovoljan zbog ove situacije, ali se to danas konačno riješilo, a kako tvrdi, učenici nisu bili zakinuti te neće biti potrebe ni za kakvim nadoknađivanjem.
- Prvo, radi se o učiteljima s dugogodišnjim iskustvom koji su se snašli i bez knjiga. Cijelo vrijeme su se printali radni listovi s interneta, a po nekoliko stranica knjige bi se kopiralo i po tome su učenici radili. Tako da, bez obzira na to što nisu imali udžbenike, gradivo su imali ispred sebe. Mi u školi imamo odličan printer, ali od početka školske godine smo potrošili već tri tonera i otišao je jedan bubanj. Kažu da toliko ne potroše ni tvrtke koje se bave s tim. Dovoljno vam govori podatak da smo samo u devetom mjesecu, znači u tri tjedna nastave, isprintali 37.000 listova papira, kazao je Adžić.
Ponešto od opreme (knjiga, radnih bilježnica, opreme za tehničku kulturu, atlasa za geografiju i slično) kasnilo je i u druge škole te vjerojatno još uvijek nije baš svugdje sve kompletirano.
- No, situaciju kao što je bila u našoj školi nije imao vjerojatno nitko drugi u Zadru, a to je da prvi i peti razredi nemaju apsolutno ništa. Prvo je postupak javne nabave malo kasnio, a potom je izdavač kasnio te nikako da dostavi knjige na "eKupi". Osim toga, Benje je jedna od tri najvećih škola u Hrvatskoj pa je vjerojatno nastao problem i zbog velikog broja knjiga i bilježnica koje treba napraviti i dostaviti. Nekim školama udžbenici stižu u paketima, a nama na paletama, rekao je Adžić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno