Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Borba s vjetrenjačama

16.10.2020. 08:04


Kao što se refuli kvarnerske bure u jesenskim danima poigravaju s otpalim lišćem u prirodnom plesu bez glazbe, tako su se presinoć vaterpolisti Primorja Erste bank u svom plesu u vodi poigrali s nemoćnim gostima Zadra 1952. Riječke »kapice« su doslovno od prvih zaveslaja zorno demonstrirale kome pripada uloga velikih favorita. Sve dileme su odagnane nakon prvih par minuta, ostala je samo dvojba s koliko će golova razlike domaći igrači izaći iz vode. Gosti su pritom bili u nezahvalnoj ulozi nemoćnih statista, na kraju su domaći pobijedili s košarkaškom razlikom od »plus 17«, bilo je čak 21:4 u utakmici u kojoj se domaći favoriti nisu opuštali bez obzira na kretanje rezultata. Primorjaši su nagazili »papučicu gasa« i krenuli ka bodovima u »šestoj brzini«. Gledatelji su naime u prvoj četvrtini svjedočili širokoj lepezi riječkih pogodaka, našlo ih se čak pola tuceta u mreži Zadrana čija je obrana kao u nijemom filmu bila bez teksta dok joj je mreža rešetana u početnih vatrometnih šest minuta.
Domaći »blitz krieg« bio je najavljen već u prvoj minuti golom Tina Brubnjaka iz peterca, igrača koji se uskoro ponovio u akciji iz igre. U golgetersku »svirku« su se potom uključivali i drugi, Marin Jovančević, Roko Jurišić, iskusnik Boris Letica, Sven Augusti. Nakon velike kanonade domaćini su suparnicima ipak dali da malo dođu do daha, Zadrani su prvo iz peterca te potom iz igre uspjeli pogoditi mrežu 15-godišnjeg vratara Maura Ivana Čubranića. Ni u drugoj četvrtini situacija se nije promijenila, naprotiv Riječani su nastavili udovoljavati guštu davanja golova. Nanizali su ih čak pet, a kanonadu prije »poluvremena« je okončao Roko Vuković te je na semaforu već svijetlilo 11:2. I u trećoj četvrtini je viđena domaća revija golova u kojoj je sudjelovao i Niko Čubranić, kojem su tek dvije godine više nego bratu Mauru Ivanu. Raspucani domaćini su pritom odmaknuli na čak 16:3 čekajući kraj budući da su davno obavili posao.
PRIMORJE EB       21
ZADAR 1952       4


(6:2, 5:0, 5:1, 5:1)
RIJEKA – Plivalište na Kantridi. Gledatelja: 100. Suci: Andrej Franulović, Duje Čipčić (obojica Rijeka).
PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, Čunko, Jovančević 2, Letica 1, Brubnjak 4 (1), Blažić 1, Vrbnjak 2, N. Čubranić 2 (1), Augusti 2, Jurišić 1, Babić, Paparić 5, Olić, Vuković 1. Trener: Igor Hinić.
ZADAR 1952: Zdrilić, Martinović, Eleršek, Bašić, Čačić 1, Škifić, Donđević, Cicero 1, Šimac, Stanić, Zelić 1 (1), Tomić 1, Mrvičić, Vrbnjak. Trener: Goran Jovančević.
Igrač više: Primorje EB 6 (2), Zadar 1952 4 (-).
Peterci: Primorje EB 2 (2), Zadar 1952 1 (1).