Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

»DARIJI S LJUBAVLJU« Svaki dan ide na terapije, međutim, ne zna dokad jer nedostaje još 20 tisuća kuna

16.10.2020. 13:54


Zajednica Talijana Zadar i gospođa Rozana Itković, koja je idejna pokretačica izložbe, organizirali su humanitarnu prodajnu izložbu slika »Dariji s ljubavlju« čiji je cilj omogućiti sugrađanki Dariji Šimunov da nastavi s liječenjem koje joj je neophodno za samostalan život.
Izložba je otvorena ovih dana u Zajednici Talijana i trajat će do 23. listopada.


U prodaji i Darijina zbirka
– Izložba je jako dobra posjećena. Također, potičemo prodaju pomoću naših raznih i mnogobrojnih aktivnosti. Dosad su prodane tri slike, a brojka bi vjerojatno bila veća da nije novonastale situacije uzrokovane koronavirusom. Žao mi je što Zajednica nije i prije organizirala ovakve akcije i tako pomogla potrebitima. Svima su vrata otvorena, ovo je zajednica svih ljudi, ne samo Talijana. Nastavit ćemo s humanitarnim radom, istaknuo je Igor Karuc, predsjednik Zajednice Talijana.
Ovo, naime, nije prva humanitarna izložba za Dariju. U srpnju, kada se istoimena izložba održala u prostoru KUU »Vicko Zmajević« prodan je veći dio od ukupno stotinjak poklonjenih slika naših akademskih slikara. A ovaj put, osim slika, u prodaji je i Darijina prva zbirka poezije kojom također nastoji prikupiti novac za liječenje.
Dariji su potrebna sredstva za liječenje neurorobotskom terapijom u Poliklinici Glavić u Zagrebu, referentnom centru robotske rehabilitacije EMEA regije. Neurorehabilitacija robotikom prilično je nov način liječenja i rehabilitacije neuroloških pacijenata koji pruža mogućnost oporavka pacijentima koji zbog različitih nesreća ili neuroloških bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene donje i gornje ekstremitete.


Ciklus terapija 90 tisuća kuna
Ciklus terapija za par mjeseci stoji 90.000,00 kn, a Darija je preko Facebook grupe »Za Dariju – Zajedno smo jači« uspjela prikupiti 35.000,00 kn. Službeno potvrđeni novi termin drugog ciklusa terapija u Poliklinici Glavić bio je 5. listopada 2020. godine.
– Budući da sam krenula, a još uvijek nije prikupljeno dovoljno za cjelokupno neurobotsko liječenje, tko može i želi, neka pomogne. Osim toga, pojavili su se dodatni troškovi zbog testiranja na COVID-19 za mene i majku, smještaja u Zagrebu i svakodnevnih dodatnih potreba, kazala je Darija.
Darija sada svaki dan ide u Polikniku, međutim, ne zna dokad, jer nedostaje još 20 tisuća kuna.
– Zahvaljujem svima koji su mi u ovim teškim vremenima pomogli da ipak krenem na neurorobotske terapije. Zahvaljujem i onima koji nisu u mogućnosti, ali su dijelili moj apel. Ovim putem molim sve one koji mogu odvojiti barem malo da pomognu i vjerujem da će se skupiti i tih 20 000 kn. Sigurna sam da ću uspjeti ostvariti svoje liječenje. Hvala vam od srca, poslala je Darija i zahvalu i molbu za pomoć. (Doris BABIĆ)
 




Podaci za donacije


Za one koji su u mogućnosti pomoći Dariji Šimunov objavljujemo brojeve računa.
Darija Šimunov
Tekući račun: HR3424840083211151757
Žiro račun: HR3424840083113876083
Devizni račun:HR202484003292013537
SWIFT: RZBHHR2X