Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kontinuitet najvećeg srednjeeuropskog nautičkog sajma

16.10.2020. 11:58


22. Međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada, te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.
Sajam je zbog aktualnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, sa četiri sidra, i svježi morski zrak asociraju sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozim jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma, navodi se u priopćenju.
Tradiciju najvećeg sajma plovila zadržat će sa preko 240 izlagača i gotovo izjednačenim lanjskim rekordnim brojem plovila, u godini u kojoj je malo koji ovako značajan skup i održan. Njemačko i slovensko skidanje Hrvatske, odnosno ZD županije »iz crvenog« je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo dolazak stranaca na sajam.
BBS je prepoznat po gostoljubivoj atmosferi grada koji živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima, pa je po tome prepoznat među članovima IFBSO, međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji je zlatni član kao mali Biograd uz svjetske velegradove.
Zahvaljuju podršci nacionalnih i svih struktura, a posebno nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Ministarstvom turizma, što je kažu uz njihovu ekipiranost, unatoč pandemiji, omogućili ovaj događaj kontinuiteta iznimno važan za najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.


Važnost B2B
Biograd »B2B«, platforma, dakle direktnih poslovnih susreta, kao posebnost BBS-a, ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje u segmentu on line kontakata. Posebnu težinu »B2B« platformi osigurava suradnja s HGK koja ovdje (su)organizira 4. HGK dane nautike, (od 21. do 23. listopada) a okuplja Udruženja – marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma.
Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo koristi uz halu B u Marini ali čarteraši prezentaciju rade i na plovilima, a prijavljene čarter tvrtke imaju moćnu flotu od preko 1600 jahti! Najavljene su i premijere.
Ilirija kao organizator smatra da će BBS ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i poslovno povezivanje te time olakšati pripremu definitivno složene i izazovne 2021. godine.