Odbačena prijava protiv gradonačelnika Nina Emila Ćurka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
U postupku nije utvrđena nikakva povezanost između dužnosnika Emila Ćurka i vijećnika Šime Glavana niti je utvrđeno da je sestra navedenog vijećnika na bilo koji način sudjelovala u postupcima jednostavne nabave u kojima je kao najpovoljniji ponuditelj izabrano trgovačko društvo u vlasništvu njenog brata
Vedran SITNICA
Emil Ćurko: Očekivao sam ovakvu odluku

Na dnevnom redu sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu inetresa jučer se našao i gradonačelnik Nina, Emil Ćurko, prijavljen zbog poslovnog odnosa Grada sa privatnim trgovačkim društvom. No, kako saznajemo nakon sjednice, prijava je odbačena kao neosnovana te protiv Ćurka neće biti pokrenut postupak:
- Povjerenstvo je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se neće pokrenuti postupak protiv dužnosnika Emila Ćurka, gradonačelnika Grada Nina, a povodom navoda iz zaprimljene prijave da je Grad Nin poslovao s trgovačkim društvom u vlasništvu Šime Glavana, člana Gradskog vijeća Grada Nina, čija sestra je zaposlena u Gradu. U postupku, naime, nije utvrđena nikakva povezanost između dužnosnika Emila Ćurka i vijećnika Šime Glavana niti je utvrđeno da je sestra navedenog vijećnika na bilo koji način sudjelovala u postupcima jednostavne nabave u kojima je kao najpovoljniji ponuditelj izabrano trgovačko društvo u vlasništvu njenog brata - kazala nam je glasnogovornica Povjerenstva, Martina Jurišić, napominjući:
- Također je utvrđeno da je navedena službenica zaposlena u Gradu Ninu od 1995. godine, odnosno prije nego što je dužnosnik Emil Ćurko izabran na dužnost gradonačelnika, a njen brat na dužnost gradskog vijećnika te da su svi postupci jednostavne nabave provedeni sukladno pravilnicima o jednostavnoj nabavi - obrazlažu u Povjerenstvu.
Za komentar ove odluke nazvali smo i gradonačelnika Emila Ćurka koji pak priznaje da je, zbog dokaza što su ih poslali Povjerenstvu, ovakvu odluku i očekivao:
- Povjerenstvu smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju sa dokazima, kao i dopunu koju su zatražili 16. rujna, zbog čega nisam očekivao da će pokretati bilo kakav postupak protiv Grada ili mene - kazao nam je Ćurko.
Oni koji su protiv njega podnijeli prijavu zasigurno će biti nezadovoljni ovakvim razvojem situacije, Povjerenstvo je upravo na osnovu dokaza odlučilo kako prijava nije osnovana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)