Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Marčinković: Nadam se da sam opravdao povjerenje trenera

Autor: Matej Lordanić

15.11.2009. 23:00
Marčinković: Nadam se da sam opravdao povjerenje trenera

Foto: Zvonko KUCELIN



Trebam se još više truditi i još jače trenirati kako bih ostao u rotaciji. Najvažnije je da smo pobijedili i da sam bio dijelom te pobjede – rekao je Pavle Marčinković
Košarkaši Zadra protiv Heliosa iz Domžala ostvarili su uvjerljivu pobjedu. Igrači Zmage Sagadina goste su ispratili sa +27, iako treba reći da je velika razlika napravljena tek u četvrtoj četvrtini. No, veliku ulogu u pobjedi nad Heliosom imao je mladi 20-godišnji krilni igrač Zadra Pavle Marčinković. On je za 19 minuta na parketu postigao 10 poena, uz tri ukradene lopte i dva skoka. Gledatelji s tribina su nekoliko puta pljeskom izražavali zadovoljstvo njegovom odličnom igrom, a u razgovoru s novinarima nakon utakmice Marčinković ističe da treba još snažnije trenirati kako bi ostao u planovima trenera Sagadina.
– Jako mi je drago što mi je trener pružio priliku. Nadam se da sam njegovo povjerenje opravdao, no ne smijem se ovime zanositi. Trebam se još više truditi i još jače trenirati kako bih ostao u rotaciji. Utakmica? Dosta mi je skočio adrenalin i brzo sam se umarao, no to je sve normalno. Najvažnije je da smo pobijedili i da sam bio dijelom te pobjede – kratko je nakon utakmice kazao Marčinković, a nakon njega je pred novinare stao Micah Downs, najbolji strijelac utakmice sa 15 koševa.
– Ovo je bila na neki način čudna utakmica jer nismo imali brojnu i bučnu podršku navijača s tribina. No, najvažnije je da smo pobijedili. Sada se okrećemo Hemofarmu protiv kojega želimo ostvariti novu pobjedu. Moja igra? Smatram da sam igrao dobro, u obrani i napadu. Zadovoljan sam svojom igrom – rekao je Downs.
S Rokom Stipčevićem na poziciji graditelja igre mijenjao se novopridošli Vedran Morović. On je za sedam minuta u igri zabilježio četiri poena uz dvije ukradene lopte.
– Utakmica je bila tvrda od početka. Helios je čvrsta momčad koja igra vrlo disciplinirano. Imaju tri odlična i jako precizna šutera koje je jako teško čuvati. No, mi smo se dobro pripremili za to. Helios je pružao solidan otpor tri četvrtine utakmice, no u posljednjoj smo ih deklasirali. Moja igra? Zadovoljan sam. Jednu situaciju sam mogao malo bolje riješiti, ali što je tu je – riječi su Vedrana Morovića.
Trent Plaisted je za 19 minuta na parketu postigao šest koševa uz sedam skokova i dvije atraktivne blokade.
– Sretni smo što smo ostvarili pobjedu. Zadovoljni smo što su nas navijači podržali. Ishodom ove utakmice moramo biti zadovoljni i sada se okrećemo Hemofarmu i utakmici protiv njih u utorak. Moja igra? Igrao sam OK. Koševi i statistika su za mene manje važni. Mene jedino zanimaju pobjede. Heliosa smo pobijedili i zato sam sretan – kazao je Plaisted.