Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Noć strave i užasa

Autor: Marijana Roščić

15.11.2009. 23:00
Noć strave i užasa

Foto: Tomislav JERAK



Početak svake akademske godine obilježi tulum dobrodošlice za brucoše – brucošijada. Ovogodišnja brucošijada održana je u Studentskom klubu Božo Lerotić.
Za razliku od prijašnjih godina, kada se brucošijada organizirala primjerice u Gothama i kad je sve bilo nalik na uobičajenu studentsku fešticu, ova brucošijada bila je po nečemu posebna. Kako se održavala na petak 13., što već izaziva nekakvu nevjericu u ovaj dan i broj, tako je i dosta studenata došlo maskirano na temu koja je svoju kulminaciju doživjela u filmskom žanru horora. Tako su vas na brucošijadi mogli uplašiti Edward Škaroruki, Mr. Spock iz Zvjezdanih staza, razne vještice i ubojice iz kultnih filmova. Na početku se puštala filmska glazba iz čuvenih horora, no kako je sve više studenata dolazilo tako je i atmosferu trebalo pogrijati, za što su svakako zaslužni hitovi grupa Backstreet Boysa, Spice girlsa, naše Kasandre, Senne M i drugih izvođača koji su se se slušali 90-ih prošlog stoljeća.
Tako je uz „trash” sesiju zabava potrajala do kasno u noć, a da bi sve prošlo u redu pobrinuli su se angažirani zaštitari iz zadarske zaštitarske tvrtke.
Organizator je Studentski zbor koji je za svoje brucoše namijenio mrtvački sanduk, ali samo kao dozu crnog humora, jer organizacijom brucošijade Studentski zbor je pokazao da im je stalo da se feštica u čast brucoša i organizira. Time su pokazali brucošima da su od početka njihovog studentskog života njima na raspolaganju u svim nedaćama koje im se nađu na putu k diplomi.
 


Nedostatak sanitarnog čvora


Jedina zamjerka koja se ne može prikačiti organizatorima, jer oni za to nisu krivi, jest nedostatak sanitarnog čvora. Naime, studentski klub je otvoren prije dvije godine bez sanitarnog čvora, no studenti su se mogli služiti wc-om koji je bio u sklopu bivšeg DHM-a. Sada je taj wc preuređen, a zbog grijeha nemarnih studenata prijašnjih generacija, i zaključan za studente prestankom radnog vremena menze. Tako su svi oni kojima je bila sila morali potražiti „svoje mjesto” u nekom od obližnjih kafića ili u prirodi.
Studentski zbor će novcem zarađenim od prodaje ulaznica krenuti u preuređivanje kluba, a kako će se riješiti problem sanitarnog čvora ostaje nam vidjeti u idućem razdoblju.