Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sagadin: Zaslužena pobjeda, uz lošu obranu u prvom poluvremenu

Autor:

15.11.2009. 23:00
Sagadin: Zaslužena pobjeda, uz lošu obranu u prvom poluvremenu

Foto: Zvonko KUCELIN



Protiv Hemofarma moramo odigrati kao što je Helios igrao protiv nas, rasterećeno, hrabro i čvrsto i pokušati se izboriti za što povoljniji rezultat. Oni su loše krenuli u sezonu, ali mi idemo pokušati pobijediti, kazao je Sagadin
Nakon utakmice koja je značila četvrtu ovosezonsku pobjedu Zadra u NLB ligi bilo je interesantno čuti što imaju za reći treneri obje momčadi, jer je utakmica imala svoju priču koja je ipak na kraju završila sretnije po domaćina. Visoki rezultat na kraju ne ocrtava težinu kojom su bili suočeni Zmagini vojnici. U vojničkom stilu su odradili konferenciju za medije obojica stratega koji su na jedan lakonski način iznijeli svoja viđenja, a prvi je pred mikrofone stao trener Heliosa Rade Trifunović.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi koja je produkt našeg lošeg skoka i velikog broja izgubljenih lopti. Za pružiti bolji otpor u Zadru treba takve stvari svesti na minimalnu razinu – kratak je bio Trifunović i prepustio riječ Zmagoslavu Sagadinu koji je za razliku od prijašnjih istupa pred medijima bio škrt na riječima, a tomu treba tražiti razloge u određenom revoltu prema kritičkom pristupu zadarskih medija proteklog tjedna. No, naznačio je kako nije bio zadovoljan prvim poluvremenom.
– Zasluženo smo pobijedili iako smo odigrali lošu obranu u prvom poluvremenu čemu je dokaz 49 primljenih poena. U drugom dijelu smo zato odigrali puno bolje u obrani i mislim da smo na kraju uz dobar skok zasluženo slavili – kazao je Sagadin i odgovorio na pitanje koje je najviše intrigiralo medije, a to je hoće li Pavle Marčinković koji je odigrao odlično svoju dionicu dobivati više minuta u idućim utakmicama.
– On je igrač koji je stalno u našoj rotaciji. Prije šest mjeseci ga nije bilo nigdje, ja nisam znao da postoji, a sad igra. Normalno, da će igrati u sljedećim utakmicama – jasan je bio Sagadin koji se za kraj dotaknuo sljedećeg protivnika Hemofarma s kojim Zadar igra u utorak u Vršcu.
– Uz Olimpiju, Hemofarm ima najskuplju momčad u ligi i pogotovo su jaki sada kad su angažirali Jagodnika. Moramo odigrati kao što je Helios igrao protiv nas, rasterećeno, hrabro i čvrsto i pokušati se izboriti za što povoljniji rezultat. Oni su loše krenuli u sezonu, ali mi idemo pokušati pobijediti, a ne što manje izgubiti i mislim da smo u stanju nositi se s tako jakim protivnikom na njegovu terenu – rekao je za kraj trener Zadra.