Ostao je samo san

Slika korisnika admin
rk zadar_rk kamicak_ivan cirjak
Vedran SITNICA
GLASNICI BUDUĆNOSTI - Ivan Čirjak (Zadar)

Protekli je vikend donio samo dvije utakmice rukometnih predstavnika Zadarske županije. Zadranke i Arbanasi u Drugoj su i Trećoj HRL - jug bili slobodni, Zadar je na jednom od najtežih ovosezonskih ispita u Drugoj ligi protiv Kamička zaslužio bod i prolaznu ocjenu, dok su korak dalje prema prvoligaškom ponoru ponovno napravili Biograđani.

Štoviše, nakon uvjerljivog 42:23 poraza od Moslavine, ostavke trenera Zorana Mikulića, potvrđenog odlaska desnog vanjskog Kristijana Brkljače i najavljenog vratara Ivana Cote, momčad iz kraljevskog grada otišla je i dalje od ruba.

Sada je, nažalost, bez tla pod nogama, dok njen slobodan pad u niži rang može zaustaviti jedino čudo u proljetnom dijelu prvenstva. U ovom trenutku posljednjeplasirani Biograd do ostanka dijeli nemalih pet bodova (osam ima Crikvenica na 11. poziciji) te je iluzorno očekivati da će oslabljeni i neuigrani sastav u preostale tri utakmice jesenskog dijela umaći iz zone ispadanja, no čak i kada bi mu to pošlo za rukom, ostaje pitanje kako će izgurati preostalih 13 susreta u drugoj fazi natjecanja. Dovođenjem pojačanja? Možda, kada se ne bi radilo o klubu koji uz goleme napore uspijeva sastaviti kraj s krajem i koji je u posljednji trenutak namakao sredstva da bi uopće mogao nastupiti u Prvoj HRL. Predsjednik Biograda Marin Tomić kazao je kako, bez obzira na sve aktualne probleme, nema govora o odustajanju od lige i ambicija, no činjenica je da je Biograđanima nakon 10. kola ostao samo san o ostanku. Druga i Prva liga definitivno nisu isto, a u Biogradu su lekciju ove sezone naučili na teži način.

Puno bezbrižnije Zadar brodi u Drugoj ligi. Igrači Frane Karduma u subotu su protiv Kamička pokazali da se mogu nositi s najkvalitetnijim i puno iskusnijim momčadima u ovom rangu. Iako su u završnici prokockali priliku za pobjedu nad aspirantom na prvo mjesto, i bod je sasvim pristojna nagrada za izvedbu u drugom poluvremenu. Merharova lucidna rješenja na srednjem vanjskom, Klasanovićev neosporni potencijal na pivotu, Maričićev na lijevom krilu, Arbanasova beskompromisnost i Perićeve obrane u stilu daleko rutiniranijih i renomiranijih čuvara mreže potvrda su da u Mocirama ne trebaju strahovati za budućnost. Naravno, pod uvjetom da zadrže njene glasnike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno