Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prezentacija zadarske regije na 38 svjetskih sajmova

15.11.2011. 23:00
Prezentacija zadarske regije na 38 svjetskih sajmova


Razlika je u tomu što će HTZ organizirati nešto manje nacionalnih prezentacija nego lani, tako da će sajmova i ostalih prezentacija na kojima ćemo sudjelovati u njihovoj organizaciji biti manje. Ali, s druge strane, ove ćemo godine imati više prezentacija zadarske regije u vlastitoj organizaciji, rekao je Damir Hordov


Na ukupno čak 38 turističkih sajmova, prezentacija i road showova nastupit će turistički informatori TZ Zadarske županije u sklopu priprema turističke sezone 2012. godine.
Kako nas je informirao savjetnik za marketing TZ Zadarske županije Damir Hordov, Županijska turistička zajednica ove će godine sudjelovati na ukupno više sajmova nego lani.
– Razlika je u tomu što će HTZ organizirati nešto manje nacionalnih prezentacija nego lani, tako da će sajmova i ostalih prezentacija na kojima ćemo sudjelovati u njihovoj organizaciji biti manje. Ali, s druge strane, ove ćemo godine imati više prezentacija zadarske regije u vlastitoj organizaciji, a HTZ će nam u tome financijski pomoći, rekao je Damir Hordov koji nam je ustupio i plan nastupa na sajmovima i prezentacijama za turističku sezonu 2012.
Tako će TZ Zadarske županije u siječnju 2012. godine imati dva suizlaganja s hotelijerima na štandu HTZ-a.
Prvi put na sajmu u Utrechtu od 11. do 15. siječnja, gdje je inače Hrvatska zemlja partner, a drugi put na stuttgartskom sajmu kojemu je Hrvatska također zemlja partner, a koji će se održati od 14. do 22. siječnja.
Zajedno s turističkim zajednicama Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije TZ Zadarske županije nastupit će na čak 12 sajmova i to u Manchesteru, Grazu, Londonu, Sankt Peterburgu, Amsterdamu, Istanbulu, Bukureštu, Gdansku, Lyonu, Rennesu, Paestumu i Pečuhu.
S HGK – Županijskom komorom Zadar županijski TZ zadarski će kraj prezentirati na sajmu u Veroni od 25. do 28. ožujka, a na zagrebačkom sajmu koji se održava od 9. do 12. svibnja TZ Zadarske županije nastupa samostalno.
S ostalim dalmatinskim turističkim zajednicama turistički informatori zadarske županijske turističke zajednice pripremaju prezentacije na road showovima u 11 zemalja – u Stockholmu, Oslu, Helsinkiju, Bratislavi, Bologni, Bergamu, Rimu, Wroclawu i Krakowu, Linzu i Salzburgu, Budimpešti i Bruxellesu.
Predviđeni su i samostalni nastupi na road-showovima u Ljubljani i Mariboru te u Varaždinu i Čakovcu.
Svi navedeni road-showovi realizirat će se tijekom travnja, svibnja i lipnja 2012. godine.
U travnju djelatnici TZ Zadarske županije putuju u Graz na gastroprezentaciju koja će se održati u restoranu Kreuzwirth.
Moguće su i prezentacije sa Zadarskom županijom u Čakovcu, Kijevu i Brnu. Informatori TZ Zadarske županije nastupaju na čak četiri sajma u Švicarskoj i to u Genevi, Bernu, Baselu i St. Gallenu, a sudjelovat će i na prezentaciji zadarske regije u Švicarskoj koja će se u veljači održati u Zuerichu.