Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrančić: Izađimo na referendum i kažimo “da”!

15.11.2013. 23:00
Vrančić: Izađimo na referendum i kažimo “da”!


U današnje vrijeme živimo s mnoštvom nesretnih događaja i devijantnih pojava raznih vrsta. Rad Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara je svijetli primjer kojeg treba isticati nasuprot svih onih devijantnih stanja koji se trenutno događaju u društvu, kazao je zadarski dogradonačelnika Zvonimir Vrančić na obilježavanju 19. godišnjice rada ove udruge, održanog u Samostanu Školskih sestara franjevki u Arbanasima. Svoje obraćanje skupu Vrančić je završio riječima:
– Iziđimo 1. prosinca na referendum i zaokružimo “da”, ne uskraćujući time svoju ljubav prema svakom ljudskom biću, s bilo kakvom različitošću.
Nakon poziva na zaokruživanje “za” brak kao životnu zajednicu muškarca i žene, Vrančić je u Arbanasima nagrađen dugotrajnim pljeskom.
Što misli o nadolazećem referendumu i što će zaokružiti pitali smo jučer i župana Stipu Zrilića koji je spremno dogovorio kako će na referendum izići i zaokružiti “da” braku kao životnoj zajednici muškarca i žene. Smeta mu, međutim, što predstavnici Vlade ovako otvoreno agitiraju protiv referenduma odnosno inicijative za njegovo pokretanje.
– Oni se ne bi trebali petljati u odluku građana. Većina naših građana ima svoje mišljenje i tu im ne treba nametanje mišljenja vladajućih koji žele uništiti sve vrijednosti kršćanstva koje su u temeljima tradicije i vjere našeg naroda, kaže Zrilić.