Cukrići privukli velik broj Zadrana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Članovi udruge Cukrići nastavit će sa sličnim akcijama

Zadarska Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići obilježila je u subotu Svjetski dan dijabetesa i tako se pridružila brojnim sličnim udrugama koje su diljem Hrvatske raznim akcijama i aktivnostima nastojale podići razinu svijesti o šećernoj bolesti, osobito njenoj prevenciji pri čemu je na prvome mjestu zdrava prehrana i tjelesna aktivnost. Javnozdravstvenom akcijom, održanom na ulazu u Superkonzum pored Kolodvora, članovi udruge - roditelji djece oboljele od dijabetesa, besplatno su zainteresiranim gađanima mjerili šećer u krvi. Iako u kasnijim poslijepodnevnim satima, od 16 od 19 sati odaziv na ovu prvu ovakvu akciju Udruge Cukrići, osnovane prije nekoliko mjeseci, bio je jako dobar.

- Akciji se odazivaju najviše građani starije dobi, neki od njih su dijabetičari koji redovito kontroliraju bolest, dok ima i građana koji koriste priliku da besplatno provjere razinu glukoze u krvi, kaže predsjednica Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići Daniela Cvitanović, te dodaje da su se na ovaj način članovi ove "mlade" zadarske udruge predstavili široj javnosti. Cukrići će i nadalje organizirati slične akcije, jer osim skrbi za svoje članove kojih je trenutačno pedesetak, svojim će radom nastojati educirati zadarsku javnost o šećernoj bolesti, osobito o dijabetesu tipa 1 od kojega i na zadarskom području obolijeva sve više djece.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno