Doprinos Božićnom sajmu za pomoć potrebitima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Najveću lignju ulovio je Damir Glavan (lijevo)

U organizaciji privlačke Udruge za promicanje tradicijskih vrijednosti Šijavoga i njezinih čelnika, predsjednika Mate Mustaća,  dopredsjednika Šime Begonje Šedovca te preko 60-ak članova, a pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, ove je subote u poslijepodnevnim i  večernjim satima održana peta humanitarna lignjada pod nazivom "Goluža ulignja 2015".

19 posada, 64 natjecatelja

Na poziv Organizacijskog odbora, kojeg su ove godine činili Josip Grbić, Marino Begonja, Ana Grbić, Šime Begonja i Anka Begonja, sudionici  su se uz lagano uzburkano more oko 15 sati počeli okupljati sa svojim  brodicama na moru kod Bove nešto južnije od privlačke Punte. Okupilo  se je 19 posada među kojima je bilo ukupno 64 natjecatelja koji su odricanjem od svoga ulova, .

Dok se na moru lovilo, u starom privlačkom portu u Selu na mulu obavljane su sve pripreme za doček natjecatelja. Prvi ribari su se s ulovom  počeli vraćati u 19.30 sati, a hranu i piće pripremila im je kuharska ekipa  koju su vodile Ana Grbić Bodilica i Anka Begonja. Pripremljeno je preko  dvjesto porcija ukusnog gulaša te pedesetak porcija pašte i fažola.

Najstariji među ribolovcima bio je najpoznatiji privlački lignjolovac  Mile Surić. Najmlađi sudionici bili su petogodišnji Luka Mustać(5) koji je  s ocem Matom ulovio 13 liganja teških 2,1 kilogram te Đani Zanki(13)  koji je ulovio tri lignje. Sudjelovalo je i pet žena. Jadranka Zanki, Katarina  Kršlović, Ivana Grbić, Nina Skoblar i Nada Surić koja je uz ulovila lignju  tešku 0,45 dkg i za dlaku joj je izmakla pobjeda jer je najveća bila ona Damira Glavana, teža samo za 2 dkg.

Sika, Feralić i Celina ekipa

Najuzbudljivije je i bilo prilikom vaganja ulova. Po onome što su obznanile sutkinje Mladenka Kurta i Danijela Kurta, ulovljene su 122 lignje  ukupno teške 17,5 kilograma što je  nešto slabiji ulov u odnosu na lanjsku  godinu. Najviše uspjeha imala je ekipa Sika s ulovljene 22 lignje teške  5,25 kg u sastavu kapetan Marijan Buškulić, Nada Surić i Bože Glavan.  Drugo mjesto s ulovom od 2,1 kg pripalo je ekipi Feralić u sastavu Mate  Mustać kapetan, Domagoj Mustać i Luka Mustać dok je treće mjesto s  1,95 kg osvojila Celina ekipa u sastavu Miljenko Labura kapetan, Darinko Kolanović i Ljubo Labura. Najveću lignju ulovio je Damir Glavan iz  ekipe Enigma.

U ime Organizacijskog odbora pobjednicima je uz čestitke prigodne  poklone uručio predsjednik Šijavoge Mate Mustać. Zahvalio je svim sudionicima ribarske fešte, a posebnu zahvalu zavrijedili su vlasnici trabakula Kažimir braća Klaudio i Braco Šango zbog odaziva na ulignjadu i  gostoprimstva koje su tijekom ribarenja na svome brodu iskazali za desetak ekipa. Mustać je za početak naredne 2016. godine najavio osnivanje novog Općinskog sportsko-ribolovnog društva koje će kako je na kraju istaknuo u narednim godinama biti organizator ovakvih i sličnih aktivnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno