Vrančić tražio da u zapisnik uđe da o dodatnim nezakonito ugovorenim radovima ništa nije znao

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Vrančić je na ročištu u listopadu rekao kako je za naknadne radove i potraživanje dodatnih 1,8 milijuna kuna doznao tek kad je već bio u politici i napustio bolnicu

Sučeljavanjem bivšeg ravnatelja Opće bolnice Zadar i zadarskog dogradonačelnika Zvonimira Vrančića s arhitektom Igorom Pedišićem jučer je na Trgovačkom sudu u Zadru nastavljeno suđenje u sporu koji je tvrtka Lavčević inženjering d.o.o. kao izvođač radova na centralnoj bolničkoj kuhinji još 2011. godine pokrenula protiv Opće bolnice Zadar tražeći isplatu za naknadno izvedene radove.

Lavčević je Bolnicu tužio za iznos od 1,8 milijuna na 25 milijuna kuna vrijednoj bolničkoj kuhinji, a koji iznos je za 13 posto izišao iz okvira maksimalnog iznosa po Zakonu o javnoj nabavi. Pedišić je na tom projektu bio nadzorni inženjer, a Vrančić je u to vrijeme bio pri kraju ravnateljskog mandata. Na svjedočke klupe jučer su pozvana obojica jer je Pedišić na ročištu održanom 14. travnja 2011. godine kazao kako su svi, pa i naknadni radovi, izvedeni uz odobrenje ravnateljstva bolnice. Suprotno njemu, Vrančić je 14. listopada 2015. godine kazao kako je za naknadne radove i potraživanje dodatnih 1,8 milijuna kuna on doznao godinu dana kasnije, kad je već bio u politici i napustio bolnicu.

Vrančić okrivio nadzor

- Mi u bolnici nismo znali da postoje bilo kakvi radovi koji nisu ugovoreni i obuhvaćeni aneksom ugovora. Niti nadzor, niti izvođač, nisu imali bjanko odobrenje da rade bilo što što se tiče dodatnih radova već smo se dogovarali, a oni su dobivali ili nisu dobivali odobrenje. Da je to tako govori i sam izvođač kada kaže da je točno kako je i njihov propust jer što nisu unaprijed izrađivali troškovnike radova i ishodili pismeno odobrenje investitora, već smo radove izvodili po potrebi i u dobroj vjeri da će se sve naknadno obračunati, kazao je Vrančić inzistirajući da zbog krivog tumačenja u javnosti u zapisnik uđe konstatacija da ništa investitor i on kao tadašnji ravnatelj bolnice tada, a ni danas nakon sedam godina, nisu znali o dodatnim radovima koji nisu ugovoreni na zakonit način, a naglasio je i da s njihove strane nije bilo niti muljaža, a niti kakvih zakulisnih igara. Napomenuo je da drži kako niti on, a niti itko u ime investitora, ne može snositi krivnju ako je nadzor prevario u prikazivanju i ugovaranju radova, a izvođač u naknadnom obračunu tih radova.

Ravnateljstvo sve znalo

- Odgovorno tvrdim da su svi radovi izvedeni na zgradi bolničke kuhinje i neposrednom okruženju, a koji su ovjereni potpisom mojih suradnika nadzornih inženjera i mene kao glavnog nadzornog inženjera, stvarno izvedeni, što se lako može utvrditi uvidom i vještačenjem. Svi radovi koji su izvedeni bili su u funkciji puštanja u pogon bolničke kuhinje koji je izuzetan infrastrukturni sadržaj, kazao je Pedišić koji je potom na pitanje splitskog odvjetnika Marija Skejića, zastupnika Bolnice, je li bilo radova koji su izvedeni, a koji nisu bili obuhvaćeni ugovorom ili aneksima, odgovorio kako dio radova izvedenih na zgradi bolničke kuhinje sigurno nije bio obuhvaćen osnovnim ugovorom. Naglasio je kako su baš svi radovi izvedeni na centralnoj bolničkoj kuhinji izvedeni uz znanje i odobrenje tadašnjeg ravnateljstva bolnice, a pojasnio je kako pod ravnateljstvom podrazumijeva tadašnjeg ravnatelja Vrančića i šeficu računovodstva Vesnu Zubčić.

Kakav će biti ishod ovog spora, bit će poznato 23. prosinca kad je sutkinja Ardena Bajlo najavila objavu presude.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno