Ključni dokument za strateški razvoj Ražanca

Slika korisnika admin
Dino STANIN/PIXSELL

Odlukom ražanačkog načelnika Nikole Miletića i njegova kolegija ponovno će se održati javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Ražanac. Rasprava će se, najavljuje općinsko vodstvo, održati u okviru daljnjeg svekolikog gospodarskog razvoja te potrebe stvaranja preduvjeta za daljnju izgradnju poslovnih i zanatskih postrojenja, stambenih i gospodarskih objekata i tome sličnog.

Javni uvid na navedeni strateški dokument za građane Ražanca i njegovih sedam općinskih mjesta, kao i sve ostale zainteresirane, otvoren je jučer i trajat će zaključno do ponedjeljka 28. studenog.

Prijedlog izmjena i dopuna PP-a bit će istaknut u općinskoj vijećnici. Moći će ga se uz pojašnjenje stručne osobe iz Odjela za komunalnu djelatnost detaljno razgledati svakog radnog dana, počevši od 9 pa do 14 sati. Na javnom uvidu bit će izloženi tekstualni i grafički dio prijedloga, kao i sažetak za javnost. Možebitni prijedlozi i primjedbe te druga pojašnjenja vezana uz ovaj strateški dokument, zainteresirani će građani moći iskazati samo u vezi s izmjenama nastalim u javnoj raspravi na prvi prijedlog izmjena i dopuna Plana.

Javna rasprava uz izlaganje o planu sazvana je za srijedu 23. studenog u prostoru Općine s početkom u 13 sati. Pisana očitovanja, mišljenja, primjedbe i sugestije na PP zaprimat će se za vrijeme trajanja javne rasprave, tako da se iste mogu upisati u knjigu primjedbi koja će biti izložena uz prijedlog Plana ili će se pak moći dostaviti u smislu službenog podneska prema Općini Ražanac.

Kako su nam kazali u općinskoj upravi, pisana očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom podnositelja, neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi, o čemu građani i svi oni koji će sudjelovati na bilo koji način u ovom projektu u konačnici moraju voditi računa.

Na koncu valja kazati da među pučanstvom općine Ražanac za navedene izmjene i dopune vlada velik interes, jer je riječ o dokumentu od budućeg strateškog razvoja ove perspektivne podvelebitske sredine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika gora
Dobro.