Osnovci se upoznali s radom u tiskanom i elektronskom novinarstvu

Slika korisnika mkvanja
Učenici osnovnih škola Bartula Kašića, Zadarskih otoka i Šime Budinića u posjeti
Partneri u projektu su Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te osnovne škole Zadarski otoci, Petra Preradovića i Šime Budinića. Projekt u potpunosti sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.450.438,32 kuna
Zvonko KUCELIN
Djecu su doveli profesori Ana Lisica iz Bartula Kašića, Silvana Rados iz Budinića te Darko Vulin iz Zadarskih otoka

Učenici osnovnih škola Bartula Kašića, Zadarskih otoka i  Šime Budinića u pratnji profesora posjetili su jučer redakciju Zadarskog  lista u sklopu projekta "INovA@skola", a kojega je pokrenula OŠ Bartula  Kašića.

Partneri u projektu su Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te osnovne škole Zadarski otoci, Petra Preradovića i Šime Budinića. Projekt u potpunosti sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost iznosi  1.450.438,32 kuna.

Djecu su doveli profesori Ana Lisica iz Bartula Kašića, Silvana Rados iz  Budinića te Darko Vulin iz Zadarskih otoka, a učenici su imali priliku  sudjelovati u novinarskom kolegiju, te pogledati redakciju i upoznati se s  načinom rada u dnevnoj novini, ali i na portalu.

 -Škole su uključene u projekt kroz različite izvannastavne aktivnosti -  Čitajmo slušajući, Bankomath info, Ulicama moga grada, Turističke razglednice te Školski list - kreativni poligon, u sklopu koje su učenici osjetili naš list. Kroz ove aktivnosti učenici od petih do osmih razreda steći će  kompetencije iz različitih vrsta pismenosti digitalne, čitalačke, medijske,  financijske, prirodoslovne i višejezične pismenosti, a koje će ih osposobiti za uspješniji nastavak školovanja i cjeloživotno učenje, rekla nam je  Ana Lisica iz OŠ Bartula Kašića. Istaknula je kako je u projekt ukupno  uključeno 150 djece. Svrha projekta je razviti inovativne izvannastavne  aktivnosti usmjerene k unaprjeđenju digitalne, čitalačke, medijske, financijske, višejezične i prirodoslovne pismenosti u četiri osnovne škole  u Zadru te ojačati kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika i materijalne kapacitete škola za njihovu provedbu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)