Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Osnovci se upoznali s radom u tiskanom i elektronskom novinarstvu

17.11.2018. 09:30
Osnovci se upoznali s  radom u tiskanom i  elektronskom  novinarstvu


Učenici osnovnih škola Bartula Kašića, Zadarskih otoka i  Šime Budinića u pratnji profesora posjetili su jučer redakciju Zadarskog  lista u sklopu projekta "INovA@skola", a kojega je pokrenula OŠ Bartula  Kašića.
Partneri u projektu su Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te osnovne škole Zadarski otoci, Petra Preradovića i Šime Budinića. Projekt u potpunosti sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost iznosi  1.450.438,32 kuna.
Djecu su doveli profesori Ana Lisica iz Bartula Kašića, Silvana Rados iz  Budinića te Darko Vulin iz Zadarskih otoka, a učenici su imali priliku  sudjelovati u novinarskom kolegiju, te pogledati redakciju i upoznati se s  načinom rada u dnevnoj novini, ali i na portalu.
 -Škole su uključene u projekt kroz različite izvannastavne aktivnosti –  Čitajmo slušajući, Bankomath info, Ulicama moga grada, Turističke razglednice te Školski list – kreativni poligon, u sklopu koje su učenici osjetili naš list. Kroz ove aktivnosti učenici od petih do osmih razreda steći će  kompetencije iz različitih vrsta pismenosti digitalne, čitalačke, medijske,  financijske, prirodoslovne i višejezične pismenosti, a koje će ih osposobiti za uspješniji nastavak školovanja i cjeloživotno učenje, rekla nam je  Ana Lisica iz OŠ Bartula Kašića. Istaknula je kako je u projekt ukupno  uključeno 150 djece. Svrha projekta je razviti inovativne izvannastavne  aktivnosti usmjerene k unaprjeđenju digitalne, čitalačke, medijske, financijske, višejezične i prirodoslovne pismenosti u četiri osnovne škole  u Zadru te ojačati kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika i materijalne kapacitete škola za njihovu provedbu.