Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Škole klizanja, hokeja te bogat program za zanimljivu zimu

16.11.2018. 10:43
Škole klizanja, hokeja  te bogat program za  zanimljivu zimu


Jučer je na zadarskom Višnjiku trebalo započeti s pripremama za postavljanje leda u šatoru u na kojem će biti klizalište.
Doznajemo kako će se klizalište otvoriti 24. studenog u 17 sati, a na otvorenju će sudjelovati mali hokejaši Zagreba i Karlovca, koji će odigrati utakmicu. Za večer otvorenja predviđena su još neka iznenađenja, kao i besplatno klizanje za sve koji dođu. Klizalište će prvu večer biti otvoreno do 23 sata.
Od nedjelje počinje naplata klizanja i to 20 kuna za ulaznicu te 10 kuna za najam klizaljki, a organizatori su naručili par stotina pari klizaljki.
Tijekom sljedeća tri mjeseca organizatori su se potrudili organizirati tzv. blic škole klizanja, koje bi se trebalo održavati kroz jutarnje sate, a trajat će dva školska sata.
Klizalište bi svakoga dana trebalo biti otvoreno od 9 ujutro do 22 sata, dok će tijekom školskih praznika biti otvoreno od 8 do 23 sata. Također, za zimske praznike organizatori će pripremiti školu klizanja koja će trajati od ponedjeljka do petka, po jedan sat, a plaćat će se 200 kuna po djetetu. Također, biti će organizirana i škola hokeja.
Ovo klizalište imat će površinu leda od gotovo 600 četvornih metara te će klizanje trajati jedan puni sat, nakon čega se led mora zagladiti kako bi bio spreman za sljedeću turu klizača.
Uz klizalište je predviđen i prostor za ugostiteljske kućice za što je SC Višnjik raspisao i natječaj na koji se javio samo Turisthotel s ponudom od 22.500 kuna za kućicu.
 – Moramo vidjeti što ćemo s ostale dvije kućice – jednu ćemo najvjerojatnije uzeti mi, jer smo registrirani i za ugostiteljsku djelatnost, a drugu možda damo i u direktnu pogodbu, rekao je Denis Karlović, direktor SC Višnjik.