Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu zatvoreno za javnost zbog ocrnjivanja žrtve na najgrublji način

16.11.2018. 11:21
Suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu zatvoreno za javnost zbog ocrnjivanja žrtve na najgrublji način


Treći dan suđenja 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu optuženom za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke danas je na Općinskom sudu u Zadru zatvoreno za javnost.
Na samom početku današnjeg trećeg ročišta, tužitelj Igor Vulić zatražio je zatvaranje suđenja za javnost zbog zaštite žrtve ističući kako je razvidno da je jedini cilj obrane ocrniti žrtvu na najgrublji mogući način.
– Bilo je jasno već na samom početku suđenja kako će obrana biti usmjerena prema oštećenici, odnosno pokušati ocrniti prvenstveno njezine moralne, a onda i druge kvalitete pozivajući svjedoke koji su u prijateljskim odnosima s optuženim zbog čega nisu reagirali dok je fizički masakrirao 18-godišnjakinju, rekao je Vulić na današnjem ročištu.
S Vulićem se složio i odvjetnik oštećenice, Milan Petričić, te raspravni sudac Tomislav Šimić koji je tada donio odluku o isključivanju javnosti za vrijeme trajanja cijelog postupka.  
Andrej Korljan, odvjetnik Darka Kovačevića istaknuo je kako je kako cilj obrane nije ocrniti žrtvu već jednostavno utvrditi  sve relevantne činjenice u svezi ovog postupka.
Danas je na rasporedu trebalo biti svjedočenje premlaćene 18-godišnjakinje i njezine majke, no oštećenica je izostala s rasprave zbog oporavka od operacije nosa u Kliničkoj bolnici Dubrava nakon ozljeda nanesenih premlaćivanjem.


– Oštećenica je trenutačno na sedativima i lijekovima protiv bolova koji uzrokuju smirenje i spavanje, rekao je njezin odvjetnik Milan Petričić u obrazloženju njezina izostanka.