Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Unatoč nedostatku koncentracije svaka pobjeda je dobrodošla

16.11.2018. 14:47
Unatoč  nedostatku  koncentracije  svaka  pobjeda je  dobrodošla


Za pobjede se igra, a u tom kontekstu sa zadovoljstvom na  Višnjiku su dočekali kraj utakmice protiv Alkara. Iako se radilo o protivniku koji kvalitativno ne može parirati Zadru postojala je bojazan da se  ne bi slučajno dogodilo prvo poluvrijeme s Gripa, ili posljednje dvije i  pol minute protiv Mege Bemax. Sinjani ipak nisu taj kalibar momčadi   sposobna skinuti skalp abaligašu koji trenutno na dva fronta ima ukupan učinak od 50 posto, sedam pobjeda i poraza. Brojčano to i ne izgleda  toliko loše, a prostora za popravak definitivno ima u regionalnoj ligi gdje  su na omjeru 2-5 i u tom kontekstu je po završetku utakmice s Alkarom  sav fokus prebačen na gostovanje kod Cibone u ponedjeljak.
– Pripremili smo ovu utakmicu kao i svaku drugu. Respektirali smo  protivnika i želja nam je od početka nametnuti svoj ritam. Nastojali smo  i po cijenu greške što više pretrčavati protivnika i tražiti tu pas igru. To je  segment gdje ne možemo biti zadovoljni. Nedostajalo je koncentracije  što se najviše oslikava u podatku o 20 izgubljenih lopti i 9 promašenih  slobodnih bacanja. Nekako to odmah bode u oči i potvrđuje da nam  koncentracija nije bila baš na razini – kazao je Nazor o prikazanom u 40  minuta protiv Sinjana.
Unatoč nekim nedostacima svjestan je da je iza njegove momčadi  teških šest dana u kojima su morali čak tri puta na parket. S dvije pobjede na kraju ne može biti nezadovoljan.
– Imali smo zaista dvije teške utakmice prije ove i nismo se možda dovoljno rekuperali. Zato moram biti zadovoljan pobjedom i što smo dali  dobre minute igračima koji ne participiraju toliko puno i ukupno gledajući ova utakmica je također jedan korak naprijed za nas.
Već nakon prve četvrtine trener Zadra mogao je biti široke ruke što  se tiče minuta za najmlađe u svom sastavu, Juru Planinića i Luku Tomasa. Iskoristili su oba dvojica ponuđeno na najbolji način.
– Zadovoljan sam njihovim angažmanom i energijom. Ima tu  određenih tehničko-taktičkih nedostataka. Zato i jesu ovakve utakmice  najbolje da ih uz trening gdje pošteno rade na neki način nagradimo.  Utakmice su puno bolji nego treninzi kako bi automatizirali neke stvari.  Tako je i starijim igračima, a ne samo mladima poput Jure i Luke – zaključio je Nazor.


Helbich: Zadar je liga iznad nas
Sinjani su svjesni da su na Višnjiku i u idealnoj situaciji teško mogli do bodova.  Nedostajala su im dvojica igrača Mirko Modrić i Josip Boban, no priznao je njihov  trener Srđan Helbich da je Zadar za njih ipak druga galaksija
– Zadar je liga iznad nas. Vidjeli smo kako to fizički izgleda. Imali su 18 skokova  više. Nemam što zamjeriti svojim igračima osim možda igru u obrani iz treće četvrtine kada smo radili prekršaje tek u posljednjoj minuti. Da smo bili agresivniji i nismo dopuštali koševe prije nego smo iskoristili bonus možda bismo se još malo približili – rekao je Srđan Helbich.


Planinić umalo do dvostruko- dvostrukog učinka
Najviše koristi od utakmice s Alkarom na kraju su imali najmlađi Luka Tomas i Jure Planinić. Tomas je ubacio 8 poena i uhvatio 2 skoka dok je Planinić svoje nepune  23 minute iskoristio za više nego solidan učinak od 13 poena, 8 skokova i 2 asistencije.
– Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Sve što smo se dogovorili to smo ispoštovali. Mi mladi smo odigrali također dobro. Napravili smo sve što je od nas trener tražio. Dali smo sve od sebe i okrećemo se Ciboni. Pripremit ćemo se maksimalno i idemo u Zagreb po pobjedu – kazao je Planinić.




Zamjena za Granta mora imati  liderske karakteristike
Pitanje koje je najviše mučilo prisutne predstavnike medija nakon utakmice s Alkarom jest ono o statusu Malcolma Granta. Nije prvi playmaker Zadra niti sekunde  ulazio u igru protiv Alkara, a u Splitu je odigrao tek nešto više od jedne minute. Pokazalo se ipak da je na Gripama odigrao i posljednju minutu u dresu Zadra, jer je i  Nazor potvrdio da se žurno traži novo rješenje na poziciji jedinice.
– Tražimo na toj poziciji igrača koji će odgovoriti zahtjevima Zadra u ovom trenutku. Mora imati liderske karakteristike, napadačku i obrambenu agresivnost. Nije neki trenutak u kojem imamo veliki manevarski prostor da baš dobijemo ono što bi bilo  idealno. Sigurno je da ćemo pronaći rješenje koje je najmanji rizik u ovom trenutku –  otvoren je bio trener Zadra koji se nada da bi novi igrač mogao stići do utakmice s  Cibonom u ponedjeljak.
Moguće je da novi igrač bude u sastavu protiv Cibone. Realno je 50 posto da  ćemo uspjeti u tome, ali treba vidjeti kako će se razviti situacija. Imamo par imena o  kojima ne bih u ovom trenutku – kazao je Nazor.