Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na izborima za gradonačelnika Travnika pobijedio kandidat koji je – preminuo od koronavirusa

16.11.2020. 08:37


Na izborima za gradonačelnika Travnika pobijedio je, po svemu sudeći, kandidat Stranke demokratske akcije Mirsad Peco, koji je upravo na dan izbora – preminuo od posljedica koronavirusa.
Klix.ba piše kako je predsjednik općinskog odbora SDA-a Travnika Tahir Lendo potvrdio da njihov kandidat ima uvjerljivu prednost.
“Znamo da je naš rahmetli Peco osvojio više od 10.000 glasova i bliži se brojci od 10.500 glasova i ta brojka je nedostižna za druge kandidate. Ovo nam ne čini radost jer je doktor Peco preselio. Dobri su rezultati i za stranku, čekamo prebrojavanje po biračkim mjestima, ali i činjenicu da je izlaznost u Travniku niska i da je pitanje da će doći do 50 posto”, kazao je Lendo.
Peco je preminuo danas iza 12 sati uslijed komplikacija izazvanih koronavirusom, a iz Centralne izborne komisije su danas za medije kazali kako do sada nije zabilježen ovakav slučaj te da će o svemu tražiti instrukcije i od međunarodnih organizacija i OSCE-a u BiH. Bakir Izetbegović je kazao kako je najrealnije da se izbori u Travniku održe ponovo, piše Klix.ba.