Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Borit ću se da mi sva djeca završe fakultete!

Autor:

15.12.2008. 23:00
Borit ću se da mi sva djeca završe fakultete!

Foto: Adam VIDAS



Dvoje djece je posvojila kao ratnu siročad, a za dvoje udomljene će se, kaže Lili Lončar, isto boriti jer nisu djeca kriva što su im roditelji krenuli krivim putem. Načelnik Lončar: Ja njenu djecu ničim ne želim povrijediti i jasno mi je da se taj dečko bori za život jer studira i svaka mu čast, ali ja sam čuo da je on i zaposlen, a to nije napisao u predanoj dokumentaciji
Lili Lončar, majka dvoje posvojene i dvoje udomljene djece nazvala je jučer Zadarski list, revoltirana činjenicom što njen štićenik nije dobio studentsku stipendiju Općine Poličnik, iako je, kako ona smatra, ispunio sve uvjete za njeno dobivanje.
– Moj štićenik je odličan učenik, redoviti je student na zadarskom Sveučilištu, maturirao je s odličnim uspjehom ima sve same pohvale, a nije uspio dobiti stipendiju. Prijavio se na dva natječaja i to prema uspjehu u školi i prema socijalnom statusu, ali ni na jednoj listi nije dobio stipendiju, ogorčeno priča Lili Lončar i nastavlja kako je najviše pogodilo što im nitko nije ponudio objašnjenje zašto njeno dijete, odnosno štićenik nije dobio stipendiju. Dodaje da je išla u Općinu po objašnjenje, ali joj načelnik nije rekao razlog zašto njen štićenik nije dobio stipendiju u vrijednosti od 500 kuna već ju je grubo izbacio iz svog ureda.
Lili dodaje kako je majka dvoje posvojene djece i dvoje udomljene djece te da će se boriti da svi završe i škole i fakultete. Dvoje djece je posvojila kao ratnu siročad, a za dvoje udomljene će se kaže isto boriti jer, kako kaže, nisu djeca kriva što su im roditelji krenuli krivim putem.
– Mene je povrijedilo što me načelnik izbacio iz svog ureda, a ja sam se samo borila za svoje dijete, moj će štićenik završiti fakultet jer sva djeca moraju biti ravnopravna, rekla je Lili Lončar i dodala kako su joj ponudili platiti štićeniku pokaz do Zadra u iznosi oko 400 kuna.
Slijedom njene priče išli smo do načelnika Poličnika Davora Lončara koji je opovrgnuo da je izbacio Lili Lončar iz svoga ureda. On je rekao kako je Lili Lončar došla do njegovog ureda i napravila galamu te da je referentu iz ruku istrgnula papire i on joj je tad rekao da ode.
– Mi smo ove godine objavili natječaj za po devet novih studenata iz svake kategorije, po uspjehu i po socijalnom statusu, objasnio je Lončar i nastavio.
– Njen štićenik je po uspjehu bio 18. na listi, a po socijalnom statusu 10. i zato nije dobio stipendiju, rekao je Lončar. Dodao je kako je rekao Lili da ako je nezadovoljna može podnijeti žalbu o kojoj će onda povjerenstvo raspraviti i odlučiti što će. Dodao je kako općina Poličnik stipendira ukupno 60 studenata s po 500 kuna mjesečno.
Lončar je rekao kako je većina studenata koji su ove godine dobili stipendiju po socijalnoj osnovi djeca poginulih branitelja te da su u lošijem materijalnom stanju od Lilinog štićenika.
– Ja njenu djecu ničim ne želim povrijediti i jasno mi je da se taj dečko bori za život jer studira i svaka mu čast, ali ja sam čuo da je on i zaposlen, a to nije napisao u predanoj dokumentaciji, rekao je Lončar te nastavio – Ako ona smatra da nismo u pravu nek pokrene tužbu, ali mi smo sve napravili prema zakonu, zaključio je Lončar.