Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Božićni koncert zvijezda ispunio očekivanja Zadrana

Autor: Krešimir Bukvić

15.12.2008. 23:00
Božićni koncert zvijezda ispunio očekivanja Zadrana

Foto: Irena JURJEVIĆ



Kada se udruže tako sjajni glazbenici poput Gabi Novak, Ivane Husar, Matije Dedića i Carlosa i Catie Werneck iz Brazila rezultat ne može biti nikako drugačiji do sjajnog. Taj bi epitet u najkraćim crtama opisao “Božićni koncert” Hrvatske kazališne kuće Zadar, održan u ponedjeljak, već tradicionalnu večer ispunjenu emocijama, čarolijom koju samo glazba može pružiti.
Dva sata izvrsne glazbe, pregršt poznatih i nešto manje poznatih skladbi božićnog ugođaja, tople atmosfere, prave interakcije između dobrog izvođača i publike. Koncert je otvorila najmlađa gošća večeri, mlada hrvatska glazbena zvijezda Ivana Husar otpjevavši nekoliko vlastitih obrada božićnih pjesama, praćena Matijom Dedićem za klavirom, Renatom Švorinićem na bas gitari i Jadranom Dučićem Čičom na bubnjevima. Snažnog, a istovremeno nježnog glasa, Ivana je odmah u početku zagrijala Zadrane, posebice pri izvođenju talijanske pjesme “Di sole e d’azzuro”, možda i ne sasvim božićne, no svakako ljubavne tematike, tako bliske ovim blagdanskim danima. Jer što bolje ide uz Božić od ljubavi, naglasila je Ivana, isto kao i hrvatska glazbena diva Gabi Novak, koja ju je slijedila.
– Nadam se da će vam se moj odabir pjesama dopasti, nisu baš božićne, no ljubavne su i mislim da idu uz ovo vrijeme- rekla je Gabi. I nije pogriješila: “Kuća za ptice”, “Pamtim samo sretne dane”, “Ni ti, ni ja” kao i nekoliko drugih uspješnica bile su i više nego dostatan razlog dugom pljesku, zadovoljstvu na licima okupljenih ljubitelja kvalitetne glazbe, maestralnih izvođača, nažalost sve rjeđih na hrvatskoj glazbenoj sceni. A Gabi to je – jedna od hrvatskih glazbenih diva koje svakim novim koncertom, svakom novom pjesmom iznova potvrđuju svoj status, iznova unose dio sebe u svaku interpretiranu pjesmu, komunicirajući istovremeno s publikom takvom lakoćom.
Završni dio koncerta obilježili su zvuci bossa nove, djelić Brazila u Zadru, rekli bismo, u izvođenju brata i sestre Carlosa i Catie Werneck, jednih od najpoznatijih protagonista brazilske glazbe na “starom kontinentu”. Glazbenika čiji se nastup može okarakterizirati jedino maestralnim. Carlos na gitari i Catia za mikrofonom publici su približili brojne brazilske standarde uključujući i svjetski poznate hitove “Agua de beber” i “Corcovado”, dakako u vlastitoj verziji, zaustavivši se svega na nekoliko trenutaka, iskoristivši priliku da se zahvale publici na dolasku i ravnatelju HKK Renatu Švoriniću na gostoprimstvu. Da je riječ o umjetnicima koji znaju “kako se to radi” moglo se vidjeti i po uspjehu u animaciji već poslovično suzdržane zadarske publike koju su potakli da im se u nekoliko navrata pridruže u izvedbi.
– Ovaj put u Zadru, ne prvi, a svakako ne i zadnji, a idući put u Rio de Janeiru, izrazio je želju Carlos, nasmijavši dvoranu. Koncert je zaključio zajednički nastup svih glazbenika, internacionalna verzija “Tihe noći”, odlična završnica kojoj je nedostajao jedino koji bis.