Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Gimaziji nova fasada dogodine?

Autor: Dragana Glavočić

15.12.2008. 23:00
Gimaziji nova fasada dogodine?

Foto: Adam VIDAS



Nadamo se da ćemo sredstva dobiti tijekom ljeta iduće godine te da ćemo napokon dobiti dugo očekivanu uređenu fasadu, istaknuo je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora
Stoljetnu gimnazijsku ljepoticu smještenu u Perivoju Vladimira Nazora još uvijek će krasiti “ožiljci” zadobiveni u granatiranju Zadra za vrijeme Domovinskog rata, kao i brojni grafiti.
Kako se dosad moglo pročitati, u županijskom proračunu za uređenje fasade školske zgrade bilo je osigurano 854.440 kuna. Na raspisani natječaj javilo se šest ponuđača, a odabrana je tvrtka “Oktogon” iz Slavonskog Broda. No, na odluku se žalila tvrtka “Zanat – Zadar”. Žalba je ocijenjena osnovanom pa je prva odluka stavljena izvan snage te je donesena odluka da izvođač radova bude “Zanat – Zadar”. Na to je uslijedila žalba tvrtke “Oktogon”, pa je naručitelj odlučio donijeti odluku o poništenju postupka javne nabave.
Osigurana županijska sredstva prenamijenit će se za sanaciju krovišta te zamjenu vanjske stolarije na zgradi Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. Kako doznajemo u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi, u tijeku je javni natječaj za odabir izvođača radova.
Budući da su u zgradi stacionirane četiri srednje škole, ravnatelji su se dogovorili da će projekt uređenja fasade voditi Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora. Prema njegovim riječima podnesen je zahtjev Županiji za nova sredstva namijenjena uređenju fasade Gimnazije.
– Nadamo se da ćemo sredstva dobiti tijekom ljeta iduće godine te da ćemo napokon dobiti dugo očekivanu uređenu fasadu, istaknuo je Šimičević.
Posljednji se put na uređenju fasade zgrade radilo 1982. godine. Ova školska zgrada nakon više od 26 godina čekanja mogla bi iduće godine konačno osvanuti s uređenom fasadom.