Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Konikom svladan, ostali pali

Autor: Viktor Bogut

15.12.2008. 23:00
Konikom svladan, ostali pali

Foto: Filip BRALA



Pružila nam se velika šansa da ponovo ostanemo sami na vrhu. Kandit je poražen, a mi smo učinili ono što smo trebali – kazao je Mijolović
Sve je pošlo za rukom kuglačima Zadra ovog vikenda. U velikom derbiju domaćeg prvenstva u gostima su svladali Konikom Osijek, a u isto vrijeme je druga osječka momčad i najveći konkurent Zadru za titulu prvaka Kandit Premijer neočekivano kiksao u Ogulinu gdje je sa 6:2 poražen od domaćeg Kleka.
– Pružila nam se velika šansa da ponovo ostanemo sami na vrhu. Kandit je poražen, a mi smo učinili ono što smo trebali – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. Osim poraza Kandita, Zadranima su i drugi rezultati išli u prilog. Izgubila je zagrebačka Grmoščica, a poražen je i riječki Adrianeon i sada Zadrani sami predvode kolonu. No, ono što je najvažnije, igra je i dalje na vrlo visokoj razini.
– Dobro smo otvorili utakmicu. Imali smo kontrolu, ali do kraja se nije znalo pitanje pobjednika. Zaista smo odigrali veliki dvoboj protiv jakog protivnika i na kraju zasluženo pobijedili. Svi su bili na razini. Nešto lošiji nego inače bio je Primož Pintarič, no momčad ga je izvukla. U tome je naša snaga. Imamo igrače koji mogu izvući i one najbolje. Uostalom svatko ima pravo na malo lošiji dan.
U posljednjem dvoboju ove godine, Zadrani idu u Novsku, koja se već “osladila” s mnogo jakih skalpova.
– Izrazito neugodna momčad. Pogotovo kod kuće. Vrlo su jaki. Ipak, mi smo u dobroj formi, igramo dobro i vjerujem da imamo snage ovu godinu zaključiti s pobjedom – ističe Mijolović.


 PINTARIČ POVEO


Na čelo izbora za igrača tekuće sezone prije dva kola sjeo je igrač Zadra Primož Pintarič, koji se na vrhu i zadržao, iako je odigrao nešto lošiju partiju u subotu. Slovenski reprezentativac u redovima Zadra ima prosjek od 630 srušenih drva. Na drugo mjesto je pao njegov klupski kolega Branislav Bogdanović sa 629,27, a na treće se probio igrač splitskog Poštara Stanko Čota koji u prosjeku ruši 323,29 drva. Od Zadrana među prvom desetoricom su i Luka Ukalović koji se sa 622,37 drva nalazi na petom mjestu te Damir Fučkar koji je sedmi sa 616,80.