Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ponoviti igru iz prve utakmice

Autor: Matej Lordanić

15.12.2008. 23:00
Ponoviti igru iz prve utakmice

Foto: Zvonko KUCELIN



Neugodni su, odlično stoje u domaćem prvenstvu, pobijedili su Rigu doma i pokušat će iskoristiti svaku našu slabost – rekao je Stipčević o Roanneu
Od ozljede Malika Dixona u Podgorici Rok Stipčević je ostao gotovo sam na mjestu razigravača. U nekoliko je navrata znao uskočiti Toni Prostran, čak je i Hrvoje Perić pomagao, ali najveći je teret ostao na Stipčeviću. Rok je protiv FMP-a odigrao dobru utakmicu s 14 poena, 24 je zabio Rigi, a najbolji igrač je bio u pobjedi nad Roanneom sa 17 poena i pet trica. Međutim, protiv Olimpije je odigrao napadački rezerviranu utakmicu i postigao šest poena, ali donekle se iskupio s pet skokova i pet asistencija.
– Ovo je bila iznimno bitna pobjeda za nas, jer smo htjeli nastaviti s pobjedom i dobrom igrom koju smo prikazali protiv Roannea u Francuskoj. Htjeli smo ući u pobjedničku seriju, a važno je bilo pobijediti i zbog atmosfere i zbog svega što nas je pratilo posljednjih dana. Najbitnija je pobjeda, a jedino što bih mogao zamjeriti je puno primljenih poena u prvom poluvremenu. Trebamo biti agresivniji i unijeti više želje u obrani, igrati kolektivnije i onda ćemo lakše pobjeđivati i teže protivnike – kazao je Rok.
U utorak dočekujete Roanne?
– Neugodni su. Odlično stoje u domaćem prvenstvu, pobijedili su Rigu doma i pokušat će iskoristiti svaku našu slabost. Bila je i tamo teška utakmica, iako smo uvjerljivo pobijedili. Očekujem jednako tešku utakmicu i ovdje. Njima će se vratiti neki igrači, a mi smo nakon dugo vremena bili kompletni protiv Olimpije, no Malik je zaradio novu distorziju drugoga zgloba. Na sreću, ona je ipak lakše prirode i on bi trebao biti spreman – rekao je Rok pa nastavio:
– Ako ne budemo 100% u utakmici, oni to mogu iskoristiti i pobijediti. Zato trebamo ući jednako kao što smo ušli prošloga tjedna u Francuskoj protiv njih. Jedino tako možemo pobijediti – zaključio je Stipčević.