Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadarski studenti otvorenog srca

Autor:

15.12.2008. 23:00
Zadarski studenti otvorenog srca

Foto: Vedran SITNICA



Iako ovih dana imamo jako puno događanja u vidu božićnih posjeta i primanja, bez razmišljanja smo pronašli vremena i za vas. Drago nam je da ste nas se i vi sjetili i da smo započeli suradnju koju ćemo, nadam se, i nastaviti, kazala je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica
Da je predblagdansko razdoblje vrijeme suosjećanja i brige za one kojima su ljubav, toplina i prigodni darovi tada najpotrebniji, jučerašnjom su akcijom dokazali i studenti Sveučilišta u Zadru. Naime, tradicionalnim humanitarnim akcijama ove godine su se pridružili i stanari zadarskog Studentskog doma koji su u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana organizirali akciju prikupljanja darova za učenike OŠ Voštarnica, škole za djecu s posebnim potrebama.
Tako su ovom prilikom zadarski studenti mališane darivali slatkišima, igračkama i slikovnicama i to uz prigodno druženje u prostorima škole, uljepšavši tako njihov uobičajeni školski dan. Ne skidajući s lica zadovoljni osmijeh pun ljubavi i zahvale, ovi su mališani srdačno primili svoje goste, a zauzvrat im podarili lijepu priredbu koju su samo za taj trenutak danima prije marljivo pripremali. Bilo je tu stoga pjesme i plesa, zanimljivih recitacija i šaljivih monologa te je kroz simpatičan lutkarski igrokaz još jedanput prepričana svevremenska priča o Crvenkapici.
– Iako ovih dana imamo jako puno događanja u vidu božićnih posjeta i primanja, bez razmišljanja smo pronašli vremena i za vas. Drago nam je da ste nas se i vi sjetili i da smo započeli suradnju koju ćemo, nadam se, i nastaviti, započela je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica, svoj govor kojim je i srdačno pozdravila sve drage goste.
Iako ovo nije bio jedan od uobičajenih tradicionalnih posjeta, ravnateljica je istaknula da se nada da će u budućnosti to postati, jer su upravo ovakva druženja za učenike ove škole jedno od najvažnijih čimbenika u njihovu razvoju.
– Kada su nam se studenti javili i izrazili želju za ovom akcijom, bez oklijevanja smo prihvatili ponudu. S obzirom da je svatko tko ima želju surađivati s nama uvijek dobrodošao, nama ovaj događaj puno znači. Nadam se da će se iz ovog razviti kvalitetna suradnja te da će možda netko od studenata nakon današnjeg dana poželjeti volontirati u našoj ustanovi, kazala je Dukić, pojasnivši da je upravo razvijanje komunikacijskih vještina jedno od tri najvažnija cilja u radu s učenicima ove škole.
Ivanka Šubašić, voditeljica Studentskog doma, kazala je kako je ovaj događaj ideja samih stanara Doma, o kojoj je konačno odlučeno u suradnji s Odborom studenata.
– Ova današnja akcija nastala je na inicijativu samih studenata. Oni su došli na ideju darivati nekoga u povodu blagdana te su odlučili da to bude ova škola. Inicijativa je kratko trajala, vrlo brzo su prikupili sredstva i kupili prigodne darove te zaista otvorena srca pristupili ovom događaju. Htjeli smo razveseliti mališane, a iskreno se nadam da smo danas u tome i uspjeli, kazala je Šubašić.