Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Znali smo da neće biti jednostavno

Autor: Matej Lordanić

15.12.2008. 23:00
Znali smo da neće biti jednostavno

Foto: Zvonko KUCELIN



Najbolji igrač utakmice definitivno je bio Bugarin Dejan Ivanov koji je postigao 18 koševa uz 14 skokova i tako ostvario 32 indeksna boda.
Imali ste 14 skokova, prilično impresivno?
– Toliko? Ne znam, nisam vidio – skromno će Dejan, pa nastavlja:
– Nije bilo lagano, nije bilo kao u Francuskoj. Uostalom, znali smo da će biti teško. U Francuskoj smo odigrali nešto lošije na zonu, a oni su i danas 20-tak minuta igrali zonu – rekao je Ivanov.
– Znali smo da će biti teže nego u Francuskoj. Vratio im se Harper, a i mi smo tamo odigrali jednu od najboljih ovosezonskih utakmica. Znali smo da će utakmica biti neizvjesna do kraja ako ne odigramo na razini naše prijašnje utakmice protiv Roannea. U prvom poluvremenu primili smo 32 poena i odigrali dobru obranu. Obrana nam je putokaz kako trebamo igrati i na čemu trebamo inzistirati – kazao je Rok Stipčević pa nastavio o Vojvodini:
– To će biti teško gostovanje, jer su oni promijenili trenera, a uz to su Hemofarma u Vršcu vodili 15 razlike pet minuta prije kraja – upozorava Rok.
Todor Gečevski je ponovno bio među najboljima sa 15 poena i pet skokova.
– Bilo je teže nego što smo mislili. Oni su bili bolji. Igrali smo dobru obranu, a u napadu smo promašili nekoliko otvorenih šuteva. Imali smo priliku u prvom dijelu prelomiti utakmicu, ali ponovno smo se vratili u neizvjesnost. Morali smo se mučiti do kraja, ali ispalo je dobro. Našli smo rješenje za njihovu zonu i pobijedili, što je vrlo važno za nas. Danas nam nije bila bitna razlika, samo su važna bila dva boda. Imamo dvije šanse kako bismo matematički osigurali plasman u drugi krug. Protiv Maroussija u gostima i Rige kod kuće. Vojvodina? Oni su posljednji, ali vrlo su mladi i talentirani. Nemaju pritisak pobjede, a dokaz njihove kvalitete je utakmica protiv Hemofarma u kojoj su imali veliko vodstvo. Trebamo odigrati muški, pogotovo u obrani. Mislim da je u tome ključ – zaključuje Todor.
– Teško, bilo je očekivano teško. Roanne je dobra momčad. Utakmica je bila tvrda, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Ozljeda? Malo me koljeno boli, ali vidjet ćemo sutra što je. Vojvodina? To je ključna utakmica za nas, jedna od najvažnijih ove sezone. Vodili su protiv Hemofarma i onda izgubili u produžetku, ali mi moramo pobijediti kako bismo ostali u borbi za završni turnir – kratko će Jere.
Damir Rančić je dobio 21 minutu koju je iskoristio za 16 poena i tako odigrao najbolju utakmicu nakon ozljede.
– Zasluženo smo pobijedili. Očekivali smo tešku utakmicu, jer oni nisu toliko loši koliko se kod nas stvorila takva slika o njima. U odnosu na Francusku su im se vratila dva važna igrača. Moja igra? Prvi put poslije ozljede sam dobio nešto veću minutažu koju sam korektno iskoristio, iako je najbitnije da je Zadar pobijedio. Što se tiče ozljede, bitno mi je da me ne boli puno, iako je bol još uvijek prisutna. No, treba stisnuti zube. Vojvodina? Ne smijemo ih podcijeniti. Puno bolje igraju nego što to ljestvica govori, a posljednjih tjedana su znali namučiti neke snažnije momčadi. Kao što je trener rekao, nama je to utakmica sezone. Moramo pobjeđivati u “manjim” utakmicama kako bismo osigurali Final Four. Ovo je utakmica u kojoj se moramo pokazati i napokon pobijediti u gostima – kazao je Rančić.