Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Muke po zdravlju ipak se postupno saniraju

Autor:

15.12.2009. 23:00
Muke po zdravlju ipak se postupno saniraju

Foto: Filip BRALA



Bez obzira na probleme s ozljedama i nedovoljnu utreniranost pojedinih igračica, u nedjelju ćemo opet ostaviti srce na parketu – kaže Ina Marin


Košarkašice Marije Mazije u nedjelju će u utakmici devetog kola s Omišem tražiti sedmu ovosezonsku pobjedu. Misija je to koja svakako spada u red najtežih. Kao prvo, radi se o izvrsnoj ekipi s maksimalnim učinkom iz svih osam susreta i najizvjesnijim putnicama u Ligu za prvaka, a zatim i o ekipi protiv koje Zadranke dosada nisu upisale pobjedu. Stoga, žele li održati kontinuitet stopostotnog učinka na Višnjiku, bijelo-plave morat će prirediti svoje najbolje izdanje.
Ovako bi otprilike izgledala najava za dvoboj sa Studencem da su Zadranke u punom treningu i neopterećene ozljedama. No, upravo je zdravstveni bilten košarkašica Zadra njihov najveći teret pred derbi kola. Marina Akšamović je prošlu subotu u Zagreb putovala pod virozom, a zbog iste, u igru je ušla tek u posljednje tri minute. Naravno, ne treba niti napominjati kako cijeli protekli tjedan nije trenirala. Identična je situacija s Antonijem Erslan i njenom Sestrom Marijom, dok Ema Meštrović još uvijek nije u potpunosti spremna. Podsjetimo, ona je u utakmici sa Splitom zaradila tešku ozljedu grkljana te završila u bolnici. Nažalost tu popisu nije kraj – pred ogled s Trešnjevkom, Ina Marin imala je uklještenje živca te je jedva osjećala lijevu ruku.
– Radi se o nezgodnoj ozljedi, no trenerica Mazija poštedjela me maksimalnih napora pa sam u igru ulazila samo kratko. Sada je ruka puno bolje, sve manje osjećam bolove, a do utakmice s Omišem, nadam se da će potpuno prestati – kaže Marin.
Kako sve ipak ne bi bilo crno, pobrinula se Katarina Popović. Iako je zbog operacije skočnog zgloba tek prije 10-ak dana započela s punim treninzima, u ŽKK Zadar sretni su zbog povratka njihovog centra. 
– Katarina još nije spremna za cijelu utakmicu, dosada je radila po posebnom programu, a tek nedavno pojačala je intenzitet napora. Bez obzira na navedeno, protiv Trešnjevke je odigrala vrlo dobru partiju. To nas veseli pošto Zadru nedostaju igračice na poziciji centra, odnosno općenito visoke igračice. Siguran sam da će i njena izdanja s vremenom biti sve bolja – mišljenja je pomoćni trener Zadranki Branimir Peričić.
Od Ine Marin saznali smo i da se Antonia Erslan vratila u ekipu te da će nastupiti u nedjeljnom dvoboju.
– Bez obzira na probleme s ozljedama i nedovoljnu utreniranost pojedinih igračica, u nedjelju ćemo opet ostaviti srce na parketu. Istina je da je Studenac dosad neporažen, no i mi imamo isti učinak na domaćem terenu. Sigurno neće biti lako ali imamo se pravo nadati pobjedi – zaključila je Ina Marin.