Nova izložba zadarskog župana

Slika korisnika admin
zrilicslike_1
Velimir BRKIĆ
S oitvaranja izložbe u griblji

U sukošanskoj konobi "Griblja" svojom novom samostalnom izložbom predstavio  se Stipe Zrilić, zadarski župan i veliki zaljubljenik u likovnu umjetnost. Ambijent konobe je toliko rustikalan i autentičan da županova izložba doslovno plijeni pažnju.

Zrilićev slikarski izričaj, kako je na samom otvaranju izložbe istaknuo prof. Boris Žuža, najsugestivniji je u bojama stjenovitih uvala, svježini zelenila mediteranskog raslinja, modrinama mora i neba.

- Iako autodiktat, u autorovom slikarskom pristupu primjetne su i promjene u načinu slikanja, evidentne u sve slobodnijim potezima kista, što stvara dojam izraženijeg ritma, naglasio je Žuža kazavši kako navedene osobitosti upućuju na sličnost s poetikom slikarstva hrvatske naive iz njenog početnog razdoblja.

Izložbu  je službeno otvorio sukošanski načelnik Ante Martinac ističući da mu je čast biti na ovakvoj izložbi u kojoj je Stipe Zrilić  svojim djelima obuhvatio cijelu županiju a upriličio upravo u Sukošanu.

Dvadesetak likovnih djela ovog autora, oslikanih u tehnici akrilnih boja na platnu, privuklo je mnoštvo uglednika zadarskog kraja. Spontanost kojom autor likovno kreira, te maštovitost u odabiru motiva, sigurno će privući mnogo posjetitelja.

Ova izložba nije prva u Zrilićevom likovnom stvaralaštvu. Svoja djela je izlagao je i u Zadru, Biogradu, Benkovcu, Preku, Salima, ali i izvan Hrvatske, sudjelovavši na izložbama; World Peace Art Exhibition u Tokyu, u Galeriji „Old Court House" u Woodstocku, u Illinoisu, SAD, te Češkoj. Također,  Zrilić  je sudjelovao i u radu nekoliko međunarodnih likovnih kolonija, koje su se održavale na području Zadarske županije.

Zadarski župan,  Stipe   Zrilić  amaterski se bavi slikarstvom, a svoj je talent intenzivnije počeo iskazivati u zadnjih desetak godina, uglavnom u tehnici akrilnih boja. 

Nakon otvaranje izložbe upriličen je domjenak kojeg je sa suhomesnatim proizvodima Pršutane Mataš MN iz Jasenica aranžirao šef kuhinje konobe "Griblja" Renato Kraljev. Degustirala su se vina vinarije Mladena Anića iz Smilčića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno