Pjesmom donijeli blagdansko ozračje

Slika korisnika admin
koncert_arbanasi3
Vedran SITNICA
Božićni koncert postat će tradicionalan

Prva godina rada obilježena nizom zanimljivih radionica i izložbi već u studenom, zaključena je u Gradskoj knjižnici Zadar - ogranak Arbanasi prigodnim božićnim koncertom.

Djelatnici knjižnice željeli su na ovaj način zaokružiti uspješan dosadašnji rad i suradnju s korisnicima, koji su prepoznali i rado koriste sve usluge knjižnice, nerijetko i sami sudjelujući u raznovrsnim događanjima.

U programu "Božićnog koncerta" prvi je nastupio s božićnim pjesmama Župski dječji zbor "Dominik Savio", pod vodstvom časne sestre Antonije Jurić. Dio svog repertoara s festivala klapa u Solinu izveli su "Kolibrići" - muška dječja klapa Gradske knjižnice Zadar, pod ravnanjem Milka Belevskog. Zajedničkim nastupom, pod vodstvom Renata Perovića, božićnim programom svoj doprinos ovom blagdanskom događanju dali su i dječji mandolinski sastav te mješovita klapa KUD-a "Kolajna".

Cjelokupni program recitiranjem stihova božićnih pjesama hrvatskih autora upotpunile su djelatnice knjižnice Lucija Perović i Željana Buljat te se zajedničko druženje potom nastavilo pripremljenom malom zakuskom.

Djelatnici knjižnice, zadovoljni dosadašnjim odazivom korisnika, izrazili su želju da i ovaj božićni koncert, kojem su se svi sudionici s veseljem odazvali, ubuduće postane tradicionalan. Pored redovitih aktivnosti i programa za rad u predstojećoj godini, u knjižnici imaju već planove i za mnoga nova događanja. Kako je najavila voditeljica knjižnice Doroteja Kamber-Kontić, osnivanje kluba čitatelja bit će jedno od njih.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno