Možemo biti ponosni na naš rad

Slika korisnika admin
dhm_skupstina_2
Tomislav JERAK
Sve manje je novca za ovo što mi radimo, ali udruge se trebaju nametnuti i Gradu i Županiji, poručio je Kraljev

U utorak navečer  održana je Izborna skupština  Zajednice tehničke kulture  Zadarske županije. Nakon utvrđenog kvoruma i usvojenog  dnevnog reda, uslijedio je izbor Radnog predsjedništva u  koji su predloženi i jednoglasno izabrani Duško Kraljev,  Ante Dellavia i Damir Velemir, dok je za zapisničarku  izabrana Ljiljana Turbuk-Magaš. Radnom predsjednišvu  asistirao je tajnik  Željko Čizmić.

Na ovoj sjednici donesena  je i odluka o primanju novih  udruga u članstvo zajednice,  Udruge inovatora Zadarske  županije i Planinarskog  društva Paklenica, čijim su članovima verificirani mandati  zastupnika, kao i njihovim  zamjenicima. Sada Zajednica  ukupno broji 15 udruga.

Predsjednik Duško Kraljev  obratio se članovima Skupštine pozivajući na sve veću potrebnu aktivnost mladih ljudi,  dok je starijima zahvalio na  njihovom nesebičnom radu s  mladima, kao i Gradu i Županiji na njihovim potporama  koje im pružaju.

- Hvala svima koji radite u  našim udrugama. Vi trošite  svoje vrijeme da biste svoje  znanje prenijeli na mlade generacije. Zadovoljstvo svakako predstavlja kada vidite da  iza vas ostaju razultati tog rada. Sve manje je novca za ovo  što mi radimo, ali udruge se  trebaju nametnuti i Gradu i  Županiji koji prepoznaju naš  rad i s kojima jako dobro surađujemo. Možete biti ponosni na ovo što radite, rekao je  Kraljev nakon čega su podneseni izvještaji o radu, financijski izvještaj za prvih devet  mjeseci ove godine, financijska konstrukcija za  iduću godinu koji su jednoglasno usvojeni, kao i izvještaj Nadzornog odbora koji je podnio  Slavko Blasić. Izboru tijela  Zajednice prethodilo je razrješenje dosadašnjih obnašatelja dužnosti.

Jednoglasno za predsjednika na mandat od četiri godine  ponovno je izabran Duško  Kraljev (Astronomsko-astronautičko društvo Zadar), a za  potpredsjednika Ante Dellavia (Društvo energetičara Zadar). Po izboru za novog/starog predsjednika Kraljev je,  zahvalivši na ukazanom povjerenju, istaknuo kako mu je  želja da vođenje zajednice  preuzmu mladi. Priznavši kako "biologija radi svoje" naznačio je i mogućnost, "ukoliko  mu fizička biologija ne dopusti", da njegov mandat ne  traje sve četiri godine, jer Zajednici trebaju novi ljudi što će  značiti i novu prepoznatljivost  i snagu.

U peteročlani Izvršni odbor  izabrani su: Hrvoje Srećko  Matanović (Radio klub Zadar), Marijan Pezelj (CB radio  klub Donat), Damir Velemir  (Ronilački klub KPA Zadar),  Željko Vidović (Društvo informatičara Zadar) i Ted Vrkić (Aeroklub Zadar).

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Velid Jakupović (Aeroklub Zadar), Siniša Primožić (HGSS - Stanica  Zadar) i Luka Pezelj (CB radio klub Donat). Sud časti će  pak sačinjavati Mirko Vuković  (Društvo energetičara Zadar), Petar Sikirić (Foto kino  video klub Zadar) i Darko  Tokić (Udruga tehničke kulture "Faust Vrančić"). Nakon  svih odrađenih administrativno-statutornih obveza, i prigodnih obraćanja Marine Viduke, predstavnice Županije, i  Irine Marinčić, predstavnice  Grada, članovi Zajednice nastavili su se družiti uz domjenak organiziran u zgradi  Rektorata.

 

Dobitnici priznanja
Tijekom sjednice uručena su Javna priznanja i zahvalnice vrijednim i zaslužnim članovima za njihov doprinos Zajednici. Dobitnici Javnih priznanja su Jerko Maras, tehničar, i Željko Vidović, nastavnik. Zahvalnice su uručene Nenadu Subašiću, ing., i Darku Tokiću, prof.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno