Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Preko Dubrave do četvrtfinala sa Zadrom

15.12.2010. 23:00
Preko Dubrave do četvrtfinala sa Zadrom


Bilo bi lijepo kad bismo uspjeli doći do te utakmice sa Zadrom – kazat će Šarlija


Unatoč hladnoći  koja vlada posljednjih dana  košarkaši Borik-Puntamike  održavaju radnu temperaturu  napornim treninzima. Uz to  vrše se i posljednje pripreme  za utakmicu osmine finala  Kupa Krešimira Ćosića protiv  Dubrave u Zagrebu koja je na  rasporedu sutra u 20.30 sati.  Ulog je, naravno, prolaz  među osam najboljih, no definitivno je još veći motiv protivnik koji ih očekuje u slučaju  slavlja u Dubravi. Utakmica  protiv Zadra u Jazinama bila  bi najveća nagrada za proteklu iznimno uspješnu 2010.  godinu. Slaže s tim i Marino  Šarlija koji bi u slučaju odigravanja te utakmice imao sigurno podijeljene osjećaje  kao igrač Zadra na posudbi u  Borik-Puntamici.
 – Bilo bi lijepo kad bismo  uspjeli doći do te utakmice sa  Zadrom. Gradski derbi u natjecanju koje nosi ime po  našem velikanu Krešimiru  Ćosiću. Sigurno bi zanimanje  bilo veliko i pravi događaj  između Božića i Nove godine.  No treba prvo doći do toga, a  na putu nam stoji Dubrava na  svom parketu što neće biti  nimalo lagan zadatak.
Ove sezone već imate ugodno iskustvo iz Dubrave. U 2.  kolu uzeli ste pobjedu.
– Bili smo odlični u toj  utakmici, no ovo je savim druga utakmica te sve što je bilo  prije ne vrijedi. Nikad nije  bilo jednostavno ići na gostovanje kao što  je ovo u Dubravi.
Svi ukazuju na  tog mladog Darija Šarića kao najveću opasnost u redovima Dubrave.
– Definitivno je on igrač koji  donosi kvalitativnu razliku, no  jedan igrač ne može donijeti  toliko prema učinku cijele  momčadi. Otišao im je, doduše, Dalibor Bagarić, no i  dalje su tu Cvjetković, Bašić,  Garma… Imaju solidan sastav  protiv kojeg se jedino može  nametnuti obranom koju smo  dokazali da smo sposobni odigrati na najvišoj razini.
Stanje s ozljedama se popravilo?
– Bilo je u posljednjim kolima A-1 lige dosta problema,  no sad je situacija puno bolja.  Svi prisustvujemo treninzima,  radi se dobro i nadamo se da  će tako i ostati. Kad smo  kompletni, imamo veliku dozu optimizma, pa i pred teška  gostovanja kao što je ovo u  Dubravi – zaključio je Šarlija.