Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tri metra – 250 kuna

15.12.2010. 23:00
Tri metra – 250 kuna


Na zadarskoj  tržnici je jučer započela prodaja božićnih drvca, a građani  su već krenuli u potragu za  najljepšim drvcem za svoj  dom.
– Došla sam pogledati ponudu božićnih drvca i mislim  da ću ga već sada kupiti jer mi  je dijete nestrpljivo, a cijene mi  se čine jednake kao i proteklih  godina, kazala je jedna gospođa koju smo sreli na tržnici.
Cijena obične smreke je pedeset kuna po metru, a cijena  plave smreke je sto kuna po  metru, a kako doznajemo, najveće drvce je jelka od tri metra  koja košta 250 kuna.
– Danas je prvi dan kako  prodajemo božićna drvca, a  prodaja je krenula dobro, kao i  što smo očekivali. Mislim da je  za to zaslužna i cijena koja se  nije mijenjala čak dvanaest godina, kazao je proizvođač  Zvonko Rožić iz Lekenika koji  u Zadru svoje jelke prodaje  već dvanaest godina.
Kako doznajemo cijene  božićnih drvca u većim trgovačkim centrima su ujedno i  veće, a približavanjem Badnjaka povećava se i interes kupaca.
Pri odabiru božićnog drvca  građani nastoje uskladiti financijske mogućnosti s različitim zahtjevima i ukusima,  pa dok se netko odlučuje za  rezana stabla, drugi će ipak  radije izabrati ona posađena.  Kriza će zacijelo utjecati i na  prodaju božićnih drvca, no  prodavači su veoma pozitivni  dodavši kako dobrom kvalitetom osiguravaju dobru prodaju.
 – Božićno drvce uvijek kupujem na tržnici jer tu svake  godine nađem lijepu jelku, ali  dogodilo mi se da u kupovinu  drvca idem u “zadnji tren”, pa  se namučim da nađem lijepo  drvce, kazala je jedna gospođa  na tržnici, dodavši kako će ove  godine na vrijeme kupiti jelku i  sa zadovoljstvom je okititi.