Vlada: božićnice bi mogle biti isplaćene u utorak

Slika korisnika admin
Autor: 
novac
Denis LOVROVIĆ
novac

Božićnice za državne i javne službenike i namještenike u iznosu od 1.250 kuna mogle bi biti isplaćene u utorak, najavljeno je s današnje, posljednje sjednice u mandatu premijerke Jadranke Kosor.

Vlada je, naime, na današnjoj sjednici usvojila preraspodjele u državnom proračunu u iznosu od 88,4 milijuna kuna, a ta preraspodjela, kako je istaknuto, omogućava isplatu 1.250 kuna božićnice svakom zaposlenom u državnim i javnim službama.

"Božićnice bi mogle biti isplaćene u utorak", kazala je ministrica financija Martina Dalić.

Ukupan iznos preraspodjele je 88,4 milijuna kuna, od čega se 39,2 milijuna kuna odnosi na preraspodjele, odnosno smanjenja i povećanja unutar istog razdjela, a 49,2 milijuna kuna na preraspodjele između razdjela.

Preraspodjelom se, kako se navodi u obrazloženju, mijenjaju iznosi po pojedinim stavkama rashoda utvrđeni proračunom s tim da se ne mijenja proračunom utvrđeni rezultat (proračunski višak/manjak) niti se uvode nove stavke.

Uštede su prvenstveno ostvarene na plaćama i doprinosima zbog smanjenja broja zaposlenih tijekom godine, primjeni mjera vlade o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika, kao i zbog smanjenih troškova provedbe parlamentarnih izbora, navodi se u obrazloženju odluke o preraspodjeli proračuna za ovu godinu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno