Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zbog pokušaja ubojstva zadarski Al Capone zadržan iza rešetaka

15.12.2011. 23:00
Zbog pokušaja ubojstva zadarski Al Capone zadržan iza rešetaka


Nakon što je jučer s kaznenom prijavom zbog pokušaja ubojstva Županijskom državnom odvjetniku priveden Zvonko Ninčević (52), zvani Al Capone, sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju do mjeseca dana. Takva odluka uslijedila je na prijedlog državnog odvjetnika koji je, nakon što je saslušao Ninčevića, procijenio da bi on sa slobode mogao utjecati na svjedoke događaja, a svakako je na njegovo pritvaranje iza rešetaka utjecala i činjenica da je Ninčević prije pet godina počinio isto kazneno djelo.
Ninčević je uhićen još u utorak navečer jer je u jednom kafiću na području Voštarnice, nakon što se porječkao i potukao sa 40-godišnjim Zadraninom, muškarca u žaru svađe još i nožem ubo u trbuh.
– Ozlijeđeni muškarac zadobio je lakšu ozljedu, a 52-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju – izvijestili su jučer iz PU zadarske.
Zadarskom All Caponeu zbog pokušaja ubojstva na gotovo istovjetan način sudilo se već dvaput. U prvom postupku na Županijskom sudu u Zadru bio je osuđen na tri godine zatvora, no u ponovljenom mu je kazna umanjena na dvije i pol godine.
Nemili događaj zbio se 25. svibnja 2006. godine oko 15.30 sati na gradskom mostu. Ninčević je gurajući bicikl pokraj sebe naišao na poznanike Edu Lilića i Sanju Božić u trenutku kada su se prepirali. Kada je to vidio, on im je prišao i iz džepa izvukao preklopni nožić kojim je ubo Lilića u trbuh i teško da ozlijedio.
Tijekom rasprave priznao je da je ubo Lilića u trbuh, ali je pojasnio da ga nije namjeravao ubiti, već samo preplašiti. U svojoj je obrani još rekao i da je Lilić njega nekoliko godina ranije napao i istukao bejzbol palicom te skoro ubio. Dodao je kako je upravo to bio razlog zbog kojeg je nosio nož, odnosno da bi se imao čime zaštititi u slučaju potrebe.
Zbog ovog kaznenog djela Ninčević je u pritvoru proveo 13 mjeseci nakon čega je pušten na slobodu do pravomoćnosti presude.