Bavarci dali potporu projektu tematskog parka

Slika korisnika admin
Autor: 
Potpredsjednik frakcije CSU Karl Freller, ministar gospodarstva Bavarske Martin Ziel i načelnik Općine Jasenice Martin Baričević

Delegacija Općine Jasenice predvođena načelnikom Martinom Baričevićem, na poziv predsjednice parlamenta Barbare Stamm, bila je u višednevnoj službenoj posjeti saveznoj pokrajini Bavarskoj i bavarskom parlamentu. Tijekom posjeta načelnik se susreo sa ministrom gospodarstva savezne pokrajine Bayern Martinom Zeilom. Održani su sastanci s potpredsjednikom frakcije CSU-a Karlom Frellerom, voditeljem poduzetničke agencije okruga Roth i istaknutim članovima CSU-a.

Delegacija Općine Jasenice pritom je posjetila je i tvornicu "Landt" kao i niz drugih gospodarskih subjekata, a sve u cilju uspostavljanja dugoročne suradnje koje će omogućiti otvaranje novih investicijskih ciklusa na području Općine Jasenice.

Načelnik Baričević je iskoristio priliku na najvišoj razini predstaviti prirodne dragocjenosti, gospodarske potencijale i komparativne prednosti pokretanja investicije na području Općine Jasenice.

- Specifičnost naše jedinice lokalne samouprave je upravo mogućnost brzog i povoljnog ostvarivanja brownfield i greenfield investicija na širokom spektru gospodarskih područja, od industrijskih i proizvodnih djelatnosti do zdravstvenog i avanturističkog turizma za koje su osigurane sve prostornoplanske pretpostavke, kao i optimalan geostrateški položaj te prometna povezanost, kazao je načelnik Baričević svojim domaćinima.

 Kako je predstavljanje naišlo na iznimno pozitivan odjek, u skoro vrijeme će se organizirati posjet vrlo potentnih potencijalnih ulagača koje smo pozvali da se i na licu mjesta uvjere kakve se prilike nude u Općini Jasenice.

Inicijalni kontakt između bavarskih i jaseničkih dužnosnika uspostavljen je temeljem projekta tematskog parka Winnetouland, zahvaljujući hrvatskom poduzetniku u iseljeništvu Damiru Vrdoljaku. I na ovaj način naši su prijatelji iz Bavarske iskazali bezrezervnu potporu projektu tematskog parka, koji je još uvijek u postupku za utvrđivanje interesa Republike Hrvatske pri Vladi RH.  

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno