Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bavarci dali potporu projektu tematskog parka

Autor: Z L

15.12.2012. 23:00
Bavarci dali potporu projektu tematskog parka


Delegacija Općine Jasenice posjetila je i tvornicu “Landt” kao i niz drugih gospodarskih subjekata, a sve u cilju uspostavljanja dugoročne suradnje koje će omogućiti otvaranje novih investicijskih ciklusa na području Općine Jasenice


Delegacija Općine Jasenice predvođena načelnikom Martinom Baričevićem, na poziv predsjednice parlamenta Barbare Stamm, bila je u višednevnoj službenoj posjeti saveznoj pokrajini Bavarskoj i bavarskom parlamentu. Tijekom posjeta načelnik se susreo sa ministrom gospodarstva savezne pokrajine Bayern Martinom Zeilom. Održani su sastanci s potpredsjednikom frakcije CSU-a Karlom Frellerom, voditeljem poduzetničke agencije okruga Roth i istaknutim članovima CSU-a.
Delegacija Općine Jasenice pritom je posjetila je i tvornicu “Landt” kao i niz drugih gospodarskih subjekata, a sve u cilju uspostavljanja dugoročne suradnje koje će omogućiti otvaranje novih investicijskih ciklusa na području Općine Jasenice.
Načelnik Baričević je iskoristio priliku na najvišoj razini predstaviti prirodne dragocjenosti, gospodarske potencijale i komparativne prednosti pokretanja investicije na području Općine Jasenice.
– Specifičnost naše jedinice lokalne samouprave je upravo mogućnost brzog i povoljnog ostvarivanja brownfield i greenfield investicija na širokom spektru gospodarskih područja, od industrijskih i proizvodnih djelatnosti do zdravstvenog i avanturističkog turizma za koje su osigurane sve prostornoplanske pretpostavke, kao i optimalan geostrateški položaj te prometna povezanost, kazao je načelnik Baričević svojim domaćinima.
 Kako je predstavljanje naišlo na iznimno pozitivan odjek, u skoro vrijeme će se organizirati posjet vrlo potentnih potencijalnih ulagača koje smo pozvali da se i na licu mjesta uvjere kakve se prilike nude u Općini Jasenice.
Inicijalni kontakt između bavarskih i jaseničkih dužnosnika uspostavljen je temeljem projekta tematskog parka Winnetouland, zahvaljujući hrvatskom poduzetniku u iseljeništvu Damiru Vrdoljaku. I na ovaj način naši su prijatelji iz Bavarske iskazali bezrezervnu potporu projektu tematskog parka, koji je još uvijek u postupku za utvrđivanje interesa Republike Hrvatske pri Vladi RH.