Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dvije starice nasjele na slatkorječivost i ostale bez novca i zlatnine

Autor: Suzana Bandić

15.12.2012. 23:00
Dvije starice nasjele na slatkorječivost i ostale bez novca i zlatnine


U prvom slučaju prevarantice su se predstavile kao zaposlenice u turističkoj agenciji, a u drugom slučaju starici su nudile masažer na prodaju. Prva starica ostala je bez nekoliko tisuća kuna, a druga bez zlatnine isto toliko vrijedne


Iako policija godinama već uporno i kontinuirano upozorava građane starije životne dobi na prevarante, ako je suditi po najnovija dva slučaja, čini se kako sve te riječi odlaze u vjetar.
Na već dobro poznate prevarantske priče u četvrtak su nasjele dvije žene u dobi od 77 i 78 godina.
Jedan se slučaj dogodio na području Bokanjca gdje su dvije prevarantice zakucale na vrata 78-godišnjoj starici i tamo ju uvukle u priču predstavljajući se kao djelatnice turističke agencije. Kad se starica upustila s njima u razgovor, a i opustila, iskoristile su tu situaciju te joj ukrale nekoliko tisuća kuna.
Sličan scenarij odigrao se poslijepodne u Velebitskoj ulici. Dvije nepoznate ženske osobe došle su u stan 77-godišnje Zadranke i ponudile joj na prodaju masažer. Kao i u prethodnom slučaju, staricu su uspjele animirati nakon čega su joj iz stana ukrale zlatninu u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatih počinitelja Državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu.