Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pravaši najavljuju izbore polovicom 2013.

Autor: Nives Rogoznica

15.12.2012. 23:00
Pravaši najavljuju izbore polovicom 2013.

Foto: Vedran SITNICA



Na državnoj razini smo za parlamentarne izbore i za izbore za Europski parlament potpisali sporazum s HDZ-om. HDZ isti takav sporazum potpisuje s Blokom „Umirovljenici zajedno”, a vode se razgovori i s HSS-om, rekao je Tepeš


Danas počinje kampanja za lokalne izbore, poručio je Rudolf Dvorski, dopredsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević”, u prilici otvorenja stranačkih prostorija u Zadru, u Ulici Madijevaca 6.
– Na inicijativu naših vijećnika u Županijskoj skupštini  izdvojena su sredstva za škole u Zadarskoj županiji i za Master plan razvoja turizma. Upravo je taj Master plan jedna od okosnica našeg programa za lokalne izbore. Master plan bi trebao omogućiti razvoj gospodarstva po pitanju poljoprivrede i svih segmenata koje turizam nudi. On bi trebao biti pokretač gospodarstva u našoj županiji. Želja nam je od zadarske regije napraviti brend. UKoliko izbrendiramo regiju, lakše će naši vinari, uljari i ostali proizvođači brendirati svoj proizvode u svijetu. Politika je tu da stvori preduvjete za razvoj, a na privatnicima je da to realiziraju. Državnoj vlasti očito odgovara stanje kontroliranog kaosa,a mi ćemo tome stati na kraj i uvesti red. Počet ćemo od naše kuće – Zadarske županije, rekao je Dvorski koji je na pitanje je li ova stranka dogovorila koalicije na području Zadra i Zadarske županije samo ponovio kako se razgovara sa svima osim s  SDP-om, HNS-om, HSP-om i SDSS-om.
-Naš je cilj da nakon lokalnih izbora HSP „Dr. Ante Starčević” bude među četiri stranke najjače po broju vijećničkih mandata na razini RH. Snižavanje kreditnog rejtinga na stanje smeća je nama simptomatično i naše su procjene, s obzirom na to da je ova Vlada evidentno nesposobna gospodarski vodit Hrvatsku, da će polovicom sljedeće godine biti i parlamentarni izbori. Mi smo za te izbore spremni. Na državnoj razini smo za parlamentarne izbore i za izbore za Europski parlament potpisali sporazum s HDZ-om. HDZ isti takav sporazum potpisuje s Blokom „Umirovljenici zajedno”, a vode se razgovori i s HSS-om, što znači da ćemo mi na te parlamentarne izbore izići jaki i biti veliki takmac vladajućoj Kukuriku koaliciji koja se raspada u sukobima između SDP-a, HNS-a i IDS-a i preuzet ćemo vlast. Pokušat ćemo se još ujediniti s nekim partnerima s desnice u blok koji će biti zamjena nesposobnoj Kukuriku koaliciji, rekao je zamjenik predsjednice Ivan Tepeš, dok je glavni tajnik  Pero Ćorić napomenuo kako je „HSP Dr. Ante Starčević davno prešao brojku od 22.000 članova”.


 TOMAŠIĆ: UMJESTO DA POPISUJEMO DA BUDE VIŠE HRVATA, MI IH BRIŠEMO S POPISA BIRAČA




Predsjednica stranke Ruža Tomašić kazala je kako ju je „pogodio zakon o popisu birača” što se odnosilo na Zakon o prebivalištu i Zakon o registru birača.
– Umjesto da popisujemo građane RH da nas bude što više, pogotovo Hrvata, mi još brišemo ove ljude s popisa birača. EU broji po broju građana koliko će nam dati zastupničkih mjesta i umjesto da zamolimo Hrvate iz cijelog svijeta da postanu državljani RH, mi njih brišemo i još im otežavamo da glasuju. Svakom izlazimo u susret, a svome narodu najmanje, rekla je Tomašić.