Grad financira 100 stipendija i OTP banka 15

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Prijave se podnose Gradu Zadru do 23. Prosinca

Grad Zadar je 23. studenog 2015. godine raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja za akademsku 2015./2016. godinu.

Za tekuću akademsku godinu Grad Zadar dodijelit će 15 stipendija koje će financirati OTP banka.

Studentima koji studiraju u mjestu prebivališta stipendija će iznositi 500 kuna, a za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta ista će iznositi 700 kuna mjesečno.

Pravo sudjelovanja imaju studenti, izuzev apsolvenata, državljani Republike Hrvatske, redoviti studenti upisani na preddiplomski, diplomski, stručni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u Hrvatskoj, imaju prebivalište na području grada Zadra najmanje pet godina prije objave natječaja raspisivanja natječaja, te studenti koji nemaju stipendiju ili drugi oblik novčane potpore za školovanje.

Prijave se podnose u Gradsku upravu do 23. prosinca.

Istovremeno je Grad Zadar objavio i natječaj za dodjelu stipendija za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja i učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, a ukupno će se dodijeliti 100 stipendija koje će se financirati iz gradskog proračuna.

U Gradu Zadru doznajemo kako se na natječaj za stipendije do sada ukupno prijavilo 37 učenika, 52 studenta prve godine i 38 studenata prve godine koji se školuju za deficitarna zvanja, 66 studenata viših godina i 27 studenata viših godina koji se školuju za deficitarna zvanja.

Grad Zadar raspisao je i natječaj za radno mjesto višeg stručnog suradnika u UO za odgoj i školstvo, u kojem se, između ostalog, navodi kako bi ta osoba organizirala i koordinirala poslove za Povjerenstvo za dodjelu stipendija.

Iz Gradske uprave pojasnili su kako u sistematizaciji radnih mjesta u Upravnom odjelu za odgoj i školstvo postoji predviđeno radno mjesto višeg stručnog suradnika, a budući da se povećao opseg posla raspisan je natječaj za primanje nove osobe na to mjesto.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno