Zadrani donirali za školski obrok siromašnim đacima diljem svijeta

Slika korisnika valentinam
Marijini obroci na Štandu dobre volje
Od svake donirane kune 93 posto ide za školske obroke i za izgradnju školskih kuhinja diljem svijeta, kaže Vedrana Kevrić, voditeljica zadarske podružnice ove humanitarne međunarodne organizacije koja svoje aktivnosti redovito provodi i u Zadru
Vedran SITNICA
Zadar je prvi grad u Hrvatskoj nakon Zagreba u kojem su pokrenute aktivnosti organizacije Marijini obroci

 Na Štandu dobre volje Humanitarne udruge Marijini obroci u subotu je bilo živo jer su Zadrani, kao i do sada, pokazali interes za humanitarnu akciju kojom su se prikupljale donacije za topli školski obrok najsiromašnijoj djeci diljem svijeta. Marijinim obrocima je Štand dobre volje na Narodnom trgu osigurala udruga "Eko Zadar" u okviru ovotjedne manifestacije Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira "Dani sunca", a Zadrani su i ovoga puta pokazali veliko srce i dobru volju da pomognu.

- Od svake donirane kune 93 posto ide za školske obroke i za izgradnju školskih kuhinja diljem svijeta, kaže Vedrana Kevrić, voditeljica zadarske podružnice ove humanitarne međunarodne udruge okupljene oko zajedničke vizije davanja dnevnog obroka na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta jer, kako navodi voditeljica zadarske podružnice, upravo obrazovanje može djecu osloboditi siromaštva u njihovu daljnjem životu.

Od voditeljice zadarske podružnice doznajemo i kako je Zadar, nakon Zagreba, prvi hrvatski grad u kojem su pokrenute aktivnosti ove organizacije.

Marijini obroci Hrvatska inače imaju otvorenih 13 školskih kuhinja (12 u Africi i jednu u Ekvadoru), te redovito prehranjuju oko 11.200 djece. Jedna od školskih kuhinja u Beninu nosi naziv "Dalmacija, Hrvatska" i u njoj 700 djece dobiva topli obrok svaki školski dan zahvaljujući donatorima iz Zadra i cijele Dalmacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno