Zbog nepostojećeg duga Zadranin se našao na meti "utjerivača dugova"

Slika korisnika valentinam
MJESEC DANA NOĆNE MORE
Znaš da nisi kriv, da ništa nisi dužan što sam govorio prestavnicima EOX Matrixa, ali mi nisu htjeli vjerovati. Moja riječ nije vrijedila ništa, već je u razgovoru s njima izgledalo kao da im pričam bajke. Osjećao sam se bespomoćno, manje vrijedno i poniženo, priča Cero
Marin GOSPIĆ
Dario Cero nije odustao dok nije pravdu istjerao na čistac

Jedan od mnoštva ovršnih prijedloga koje javnobilježnički uredi diljem Hrvatske zadnjih mjeseci zaprimaju od utjerivača dugova, tvrtke za upravljanje potraživanjima EOS Matrix, da bi ih potom upućivali građanima, došao je prije 45 dana i na adresu Darija Cere. Ovaj Zadranin punih se mjesec dana borio da dokaže kako je izvršio sve svoje obveze prema Hrvatskom telekomu, T-comu, pa tako i sporni povrat njihove terminalne opreme, odnosno routera, prijemnika za IPTV i ostalog, na što se mahom odnose ovršni prijedlozi EOS Matrixa koje im je T- com prodao, što mu je odnijelo pregršt vremena i "tonu živaca".

- Znaš da nisi kriv, da ništa nisi dužan što sam govorio predstavnicima EOX Matrixa, ali mi nisu htjeli vjerovati. Moja riječ nije vrijedila ništa, već je u razgovoru s njima izgledalo kao da im pričam bajke. Osjećao sam se bespomoćno, manje vrijedno i poniženo, priča Cero dodajući kako je njegova supruga cijelo vrijeme govorila kako će sve dobro završiti, ali je i sama, vidjeći kako sve to djeluje na njega, "gubila živce".

T-com prodao nepostojeći dug

Ova zadarska obitelj u svoja je dva stana na dvije adrese imala T-comove pakete, a kada im je ugovor istekao zbog osobnih razloga su u jednom od njih, na Poljani Požarišće na Poluotoku, krajem veljače odlučili iskopčati liniju.

- Isprva smo postupili po T-comovoj najavi da će njihov tehničar navratiti i pokupiti njihovu terminalnu opremu, a kada se to nije dogodilo sam sam je odnio u njihov zadarski centar gdje su mi za to izdali potvrdu, a službenica je pojasnila kako mi je stavila otpis duga od 800 kuna. Međutim, četiri mjeseca kasnije na kućnu adresu stigla mi je obavijest od EOX Matrixa da od mene potražuju 800 kuna. Njihovi predstavnici su mi u telefonskom razgovoru rekli kako im je T-com prodao svoje potraživanje prema meni za terminalnu opremu koja nije vraćena, govori Cero koji je odmah potom nazvao i T-com u kojemu je od njihove pravne službe doznao kako im ništa ne duguje te da im se predstavnici EOX Matrixa obrate u vezi ovoga problema.

- Uputio sam i službeni prigovor T-comu u kojemu su rekli kako će se pismeno obratiti EOX Matrixu, u kojemu su mi, pak, cijelo vrijeme govorili da potraživanje postoji. Na to sam im rekao kako 'svi dužnici od njih bježe', te sam ih pitao 'zar bih vam se ja javljao da sam nešto dužan'. Nisu htjeli odustati, već su mi preporučili da, kada dobijem ovršni prijedlog koje mi preko odvjetničkog društva koje ih zastupa šalje javni bilježnik, platim tih 1200 kuna, budući da će mi sljedeći ovršni prijedlog biti na 1800 kuna. To me šokiralo, ističe ovaj Zadranin koji je doista od javnog bilježnika iz Zadra Silvana Grdovića nekoliko dana kasnije dobio ovršni prijedlog.

Upozorio ih da ga ne ovršuju

- Otišao sam kod javnog bilježnika i upozorio ga da mi slučajno ne skine novac s računa jer dug ne postoji. Rekao sam mu kako će mi, ako skine novac s računa, preostati jedino sudski postupak da bih ga dobio natrag. Gotovo svakodnevno sam naizmjenično zvao EOX Matrix i T-com, ali bez bitnog pomaka, da bi tek krajem studenog, nakon jednomjesečne borbe, dobio telefonski poziv iz EOX Matrixa iz kojega me obavještavaju da je priča završena i da potraživanje ne postoji, priča Cero dodajući kako je od ove utjerivačke agencije tražio da mu, kada mu već nisu htjeli vjerovati, pošalju pismenu ispravu da nije dužan.

- Taj papir je konačno došao čime je završila naša noćna mora. Na kraju mogu mojim sugrađanima preporučiti da odreske svojih računa i potvrde čuvaju najmanje deset i više godina jer ih možda baš taj komad papira može spasiti da ne ostanu bez svojeg novca, zaključio je Dario Cero.

T-comu treba još vremena, iz EOS Matrixa bez odgovora

Očitovanje o ovoj situaciji zatražili smo i od T-coma, ali i tvrtke za upravljanje potraživanjima EOS Matrix. Iz T-coma su nam jučer odgovorili kako im je potrebno još vremena da provjere slučaj Darija Cere, dok se iz EOS Matrixa nisu očitovali. Oba odgovora ćemo, kad i ukoliko ih dobijemo, objaviti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika DarioDC
Malo da dopunimo kronologiju. 11.06.2017. - Vračena oprema 20.10.2017. - T-com prodaje nepostoječi dug EOS Matrixu 31.10.2017. - Pismo EOS Matrixa da je otkuplo ( nepostoječi dug )istog trena zovem Tcom korisnicku službu koja provjerava u pravnoj službi te govore da dug ne postoji kao što i sam znam. 02.11.2017. - Počinje borba za dokazivanje na relaciji T-com - Matrix sa moje strane 02.11.2017. - Tcom poslovnica Relja pravi pismeni prigovor i šef poslovnice slavodobitno mi priopčava da neču morat podmirit dug ja bi trebao biti sretan što neču morat platit dug koji ne postoji super. 02.11. - 20.11. - Svakodnevni kontakt T-com - Matrix T com tvrdi dug ne postoji Matrix kaze postoji ni jedan ni drugi ne zele međusobno kontaktirat. 08.11.2017. Poslano na utuženje 13.11.2017. - Spis stiže u kod JB Silvane Grdović Kasnije doznajem kad stize ovrsni predlog Nakon svakodnevnih kontakta prema T-comu i Matrixu ponovo molim da se pise prigovor i to se u konačnici događa 17.11.2017. U ponedjeljak 20.11.2017. 10:30h Zove T-com pravna sluzba da mi slavodobitno potvrdi da je prigovor od 17.11.2017. rijesen u moju korist te da su poslali Matrixu obavjest o tome. Nedugo nakon tog razgovora zove Matrix i govore da je Tcom povukao dugovanje te da ce napravit reotkup i da ce povuc ovršni predlog te da je to zavrseno. 22.11.2017.- JB Silvana Grdović šalje mi ovršni prijedlog 24.11.2017.- Zaprimam ovršni prijedlog i budući da je petak 27.11.2017.- U ponedjeljak odlazim kod JB da kazem da je neosnovana ovrha kazu da su dobili od Matrixa ali da cekaju službeno pismeno pa če onda donijet riješenje o obustavi ovrhe. 28.11.2017. - JB donosi rijesenje o obustavi ovrhe meni stize postom 08.12.207. I na kraju slag 10.12.2017. Zovem Tcom korisnicku podrsku da pitam nesto u vezi povecanje brzine oni govor imate utuzeno dugovanje obratite se Eos Matrixu ja kazem vi ste ludi na kvadrat na sto mi djelatnica kaze da prilagodim komunikaciju ma koju komunikaciju pitam ja u pravnoj drzavi gdje nebi ovo bilo narod je doveo na vlast i dao povjerenje određenim ljudima a oni su sve rasprodali pustili gladne vukove na stoku sitnog zuba da je satare do kraja bez milosti to nije Hrvatska za kakvu smo željeli ali bi rekao moj prijatelj blagdani su pred vratima nemojmo o tome. Svima vama želim svako dobro u Novoj godini i čuvajte svoje potvrde o vračenoj opremi odreske raćuna jer ovi su brifani da ne slušaju nikog jedini cilj im je otet što više mogu jer im je uvjek malo. Isprika ako ima neki prevopisnih ipak je sad 04:45h Sretno