25 GODINA Tradicionalna Plesna čestitka Zadarskog plesnog ansambla

Slika korisnika mkvanja
Sudjelovalo čak 120 djece i odraslih
Program je brojao 12 točaka, a prva je bila „Zvjezdice“, plesali su članovi Predškolskog studija Zadarskog plesnog ansambla i to na grazbu W. A. Mozarta i T. Reicha. Slušao se Dječji zbor Ciciban: “Blistaj, blistaj zvijezdo mala“, koreografkinja je bila Lara Stanin - odlična kombinacija za početak večeri koja je kao i obično izmamila osmjehe na licima mama i tata
Vedran SITNICA
Program je brojao 12 točaka, a prva je bila „Zvjezdice“

U subotu je pred do gotovo zadnjeg mjesta popunjenim  Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar održana tradicionalna „Plesna  čestitka“ Zadarskog plesnog ansambla, realizirana u suradnji sa zadarskim teatrom. Riječ je o 25. izdanju „Čestitke“ koju je vodio Vinko Radovčić uz pomoć članova svoje kazališne udruge Drama plus, a u kojoj  je sudjelovalo čak 120 djece i odraslih, uključujući i učenike područne  škole Petar Preradović iz Kožina, kao i polaznike Odsjeka za klasični balet Glazbene škole Blagoje Bersa.

Program je brojao 12 točaka, a prva je bila „Zvjezdice“, plesali su članovi Predškolskog studija Zadarskog plesnog ansambla i to na grazbu  W. A. Mozarta i T. Reicha. Slušao se Dječji zbor Ciciban: “Blistaj, blistaj  zvijezdo mala“, koreografkinja je bila Lara Stanin - odlična kombinacija  za početak večeri koja je kao i obično izmamila osmjehe na licima mama i tata kao i staratelja mališana i onih malo većih na pozornici. I onda, točka po točka, demonstracija naučenog na zadovoljstvo prisutnih  koji nisu štedjeli ruke, pljeskom kao i skandiranjem dajući do znanja  ekipi na pozornici koliko uživaju u programu. Uz spomenutu Laru Stanin, zaslužne za program bile su i Martina Ružić, Patricija Gospić i Natali Perić kao i nezamjenjiva Sanja Petrovski.

Scenografiju je izradio mladi multimedijalni umjetnik Josip Kresović,  a pokrovitelj programa je bila Zaklada Kultura nova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)