Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

25 GODINA Tradicionalna Plesna čestitka Zadarskog plesnog ansambla

16.12.2018. 18:45
25 GODINA Tradicionalna Plesna čestitka Zadarskog plesnog ansambla


U subotu je pred do gotovo zadnjeg mjesta popunjenim  Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar održana tradicionalna „Plesna  čestitka“ Zadarskog plesnog ansambla, realizirana u suradnji sa zadarskim teatrom. Riječ je o 25. izdanju „Čestitke“ koju je vodio Vinko Radovčić uz pomoć članova svoje kazališne udruge Drama plus, a u kojoj  je sudjelovalo čak 120 djece i odraslih, uključujući i učenike područne  škole Petar Preradović iz Kožina, kao i polaznike Odsjeka za klasični balet Glazbene škole Blagoje Bersa.
Program je brojao 12 točaka, a prva je bila „Zvjezdice“, plesali su članovi Predškolskog studija Zadarskog plesnog ansambla i to na grazbu  W. A. Mozarta i T. Reicha. Slušao se Dječji zbor Ciciban: “Blistaj, blistaj  zvijezdo mala“, koreografkinja je bila Lara Stanin – odlična kombinacija  za početak večeri koja je kao i obično izmamila osmjehe na licima mama i tata kao i staratelja mališana i onih malo većih na pozornici. I onda, točka po točka, demonstracija naučenog na zadovoljstvo prisutnih  koji nisu štedjeli ruke, pljeskom kao i skandiranjem dajući do znanja  ekipi na pozornici koliko uživaju u programu. Uz spomenutu Laru Stanin, zaslužne za program bile su i Martina Ružić, Patricija Gospić i Natali Perić kao i nezamjenjiva Sanja Petrovski.
Scenografiju je izradio mladi multimedijalni umjetnik Josip Kresović,  a pokrovitelj programa je bila Zaklada Kultura nova.