M. P. Nos joj je bio smrskan i po sredini nosa i preko obrve bila je rupa iz koje nije izlazila krv nego i komadi krvi

Slika korisnika mkvanja
SVOJU STRANU PRIČE OTKRILA DJEVOJKA KOJA JE DARUVARČEVOJ ŽRTVI SPASILA ŽIVOT
Privatni album
M. P., najbolja prijateljica pretučene djevojke i svjedokinja u "slučaju Daruvarac" odlučila je progovoriti

Nakon što je u petak poslijepodne Darko Kovačević zvani Daruvarac (31) po slovu zakona izišao iz istražnog zatvora jer mu je istekao maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u istom te će se u nastavku suđenja za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke (u ovom tekstu zbog zaštite identiteta ćemo ju zvati NN) braniti sa slobode, pokrenula se cijela lavina raznih reakcija koje se odnose na ovaj slučaj. Reakcije se već dva dana ne smiruju, dapače još su intenzivnije, pa je tako nakon jučerašnjeg mirnog prosvjeda pod nazivom "Pravda za nju" zadarskim ulicama te pred zgradom Općinskog i Županijskog suda u Zadru kojeg je organizirao Forum žena i Forum mladih Gradske organizacije SDP-a, na svom Twitter profilu negodovao i odvjetnik generala Ante Gotovine Luka Mišetić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izvanredno je u nedjelju doputovao u Zadar te na spomenutom sudu održao sastanak s predsjednikom Županijskog suda u Zadru, predsjednicom Općinskog suda u Zadru, te predsjednicima Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. Osim toga, pojavili su se grafiti na fasadama zgrada s prijetećim porukama Daruvarcu i njegovom odvjetniku, a u poslijepodnevnim satima se na svom službenom Facebook profilu oglasila i sama predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

- Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem. I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke, istaknula je Grabar-Kitarović.

Nakon svega i svih, javno je odlučila istupiti i progovoriti i svjedokinja samog događaja, i najbolja prijateljica oštećene NN, kako se predstavila u priopćenju poslanom u redakciju Zadarskog lista.

Naime, redakciji Zadarskog lista javila se M. P. koja za sebe tvrdi da je najbolja prijateljica  oštećene koja je svjedočila kobnom događaju od 13. lipnja ove godine na način da je ozlijeđenu djevojku NN odvlačila od kafića u kojem je brutalno pretučena te joj pozvala i Hitnu medicinsku pomoć. U otvorenom pismu koje nam je poslala u inbox redakcije Zadarskog lista iznosi detalje događanja kobnog dana te situaciju u kojoj se trenutno nalazi oštećenica, ali i ona sama, kao svjedokinja cijelog slučaja.

Zbog golemog interesa javnosti koji je izazvao ovaj slučaj, priopćenje M. P. prenosimo u cijelosti. Redakcija Zadarskog lista ograđuje se od istinitosti, odnosno neistinitosti navoda u priopćenju.

Dogovorila sam se s NN taj dan da se nađemo na kavi u Chilla. Došla sam nekih jedan sat prije NN. Sjedila sam, pila sam kavu s prijateljima, ubrzo je ušao i Daruvarac sa svojim "prijateljima". Prvo što je napravio kad je ušao u kafić otišao je iza šanka i s police uzeo bocu Stock-a. Nisam se baš obazirala na njega sve dok se u jednom trenu nije počeo derat. Derao se na curu koja je sjedila s njim za stolom kako nesmi pušiti jer je trudna i udario ju je. Cura se u tom trenu digla sa stola i počela trčati prema vratima, i njena prijateljica je potrčala za njom. Gledala sam kroz stakleni prozor kako su ušle u auto ,ali dok su one ulazile on je krenuo za njima. Prozor od auta je bio otvoren i dok je ona upalila auto on je došao, naslonio se na prozor i izvadio ključeve. Nisam čula o čemu pričaju, ali sam vidila po izrazima lica da se dere na nju. Nije im dao da odu i bile su prisiljene vratiti se u kafić.

Nakon što su ušle, 10-ak min. kasnije u kafić je došla i NN. Daruvarac je stajao blizu ulaznih vrata kafića i odma čim je NN ušla u kafić ju je gurnio. Sjela je do mene i odma sam joj rekla da se ne diže sa stola da je lud i agresivan i da je već udrio tu curu. Sve je bilo u redu neko vrijeme dok ona nije ušla u wc i dok on nije ušao za njom u wc. Šef, šefica i konobarica kafića sjedili su u vanjskom dijelu kafića. Odma čim sam vidila da je i on ušao ljutito za njom počela sam šakama tući po prozoru šefici i konobarici da dođu.

Šefica. je došla do mene i pitala me u čemu je problem, ja sam rekla da odma uđe neko u wc provjeriti di je NN jer ju je vec gurnio i kad je ulazio nije izgledao kao da ulazi jer mora ić na wc. Šefica mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti i da se smirim. Muzika se ugasila i čulo se deranje iz wc-a. Daruvarčev kum je ušao u wc i kada je izašao rekao je da oni mirno pričaju da se nemamo što brinuti i otišao je i pojačao muziku. Nisam sama sebe čula koliko je bilo pojačano.

Niko se nije obazirao na to što su njih dvoje sami u wc-u, nikog nije bilo briga. U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Sjedila sam za stolom koji točno gleda prema vratima od wc-a kada je Daruvarčev kum otvorio vrata od wc-a. NN je polumrtva i nepomična ležala na podu, u tom trenu samo mi je kroz glavu prošlo da je mrtva. Digla sam se i pala na koljena vrištući i plakajući. Svi su gledali niko se nije udostojio dignuti i maknuti ga od nje. Ja sam bila kao sleđena, nisam se mogla smiriti i jedino što sam imala u glavi je to da ju je ubia. Molila sam šeficu da mi da mobitel da nazovem Hitnu i policiju pošto je moj mobitel bio ugašen jer mi je baterija bila prazna, a ona mi je samo rekla "netreba zvati nikoga, ovo se sve može riješiti bez Hitne i bez policije".

Osjećala sam se tako bespomoćno i jadno. Nisam znala što da radim, nikoga nisam poznavala, u kafiću su bili većinom njegova ekipa. Izletila sam iz Chilla i trčala do Male pošte do prijateljice jer sam jedino bila sigurna da je ona doma s namjerom da nazovem policiju i sestru od NN. Ni sama ne znam kako sam mogla šetati, a kamali trčati u takvom stanju. Nisam znala što se dešava, sve je izgledalo kao da sanjam. Nisam znala što je s njom bilo u međuvremenu, nisam osjećala noge i niti jedan dio tijela. Nazvala sam sestru od NN i pokušala joj objasniti da joj sestra polumrtva leži u wc-u, jedva sam izgovorila te riječi.

Nakon sto sam poklopila krenila sam trčati nazad u kafić po NN, znajući da je bila napola mrtva kad sam ju vidila. Sve je tako sporo prolazilo, činilo mi se kao da trčim satima i kilometrima. Došla sam isprid kafića i šefica je stajala vani na ulazu vrata, nije mi dala da uđem. Tukao ju je, čupao, povlačio, udarao po cijelom tijelu sve dok u jednom trenu dok je ležala na podu nije nokautirao nogom u glavu kao zadnje smeće. Ležala je na podu prekrivena krvi napola onesvješćena. Kada se on okrenuo prema svom kumu, NN se nekako uspila dignuti i došla je do vrata šetajuci lijevo desno i njišući se. To je bio horor.

Čim je izašla iz kafića uhvatila sam ju i počela nositi bilo di samo da ju maknem na sigurno dalje od njega.Jedva je šetala, pitala sam ju kako se zove, nije znala. Nos joj je bio smrskan i po sredini nosa i preko obrve bila je rupa iz koje nije izlazila krv nego i komadi krvi. Prevela sam ju preko ceste i dovela isprid bivšeg kafića S... tri minute poviše Chilla. Počela sam se derati i vikati upomoć kada sam vidjela da u kafiću ima ljudi. Dotrčali su do mene, digli su NN i sjeli ju na sjedalicu isprid kafića. Cijelo vrijeme su joj se oči sklapale. Maramicom i rukom sam joj držala nos da prestane krvariti i držala ju budnom. Ubrzo je došla i njezina sestra, opet sam zvala Hitnu i pitala di su više, da mi cura umire na rukama i da ce umrit dok se oni udostoje pojaviti na što su mi odgovorili "gospođo smirite se, možete li mi ponoviti gdje se točno nalazite".

Hitna je bila odavno pozvana, a reagirali su tek drugi put kad sam nazvala, došli su nakon 20 minuta. Bila sam cila prestrašena, doživila sam šok kakav ne može nitko zamisliti. Kad si prisiljen gledati kako ti netko masakrira najbolju prijateljicu, kako je tuče do smrti, a ti nesmiš apsolutno ništa napravit niti možeš, a svi ostali koji su mogli bar ga maknuti ako ne išta drugo su mirno stajali i gledali.

Ne mogu vam opisati kako se osjećam dan danas nakon šest mjeseci od tog događaja, jos uvijek se nadam da je sve to bio samo san i da ću se samo probuditi iz njega. Nedugo nakon što se to dogodilo završila sam u psihijatrijskoj ustanovi u Zadru i nakon toga u Zagrebu. Nadala sam se nakon svega da će bar država biti poštena i da će ga zatvoriti, ali previše sam očekivala. On je danas na slobodi, slavi svoj izlazak iz pritvora, a imali su šest mjeseci da ga osude i sjetili su se zadnjih mjesec dana da krenu sa slučajem.

Nitko se ne pita što ce biti s njom i njenom obitelji, svaki dan dobivaju prijetnje, mami su joj gume probušili, zvone joj na parlafon u 2 ujutro,čekaju je bombonjere isprid vrata od stana. Svaku večer ona je budna, boji se spavati preko noći, stalno mi piše da ne može, da ju je užasno strah, da nije dobro. Pitala me jednom što ako on dođe do njene obitelji i ubije ih. Nisam joj znala dati odgovor na to pitanje jer ne znam ni što će biti sa mnom. Bojim se užasno, izađem rijetko iz kuće i onda kad izađem stalno se okrećem i gledam ima li itko iza mene.

M. P.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika korda
Eh, da, ali za tuzitelje je to samo nanosenje ozljeda, a ne pokusaj ubojstva!!! I tu je cijeli slucaj sa sudstvom krenuo krivo. A zasto je tako krenuo????????? Pa zato jer, to svi imaju pravo reci, sudstvo, policija, iliti drzava, stiti kriminalca!!!!!!!!!!!! I zato ce on biti oslobodjen, a zrtva i dalje ostati - ZRTVA!!!