Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Blagdansko ozračje prekrilo Bili brig

16.12.2019. 17:29


Na najveći zadarski kvart – Bili brig spustilo se prošlog vikenda blagdansko ozračje. Naime, u prostorijama Mjesnog odbora Bili brig bilo je jako živo jer su ih tamo bila dječica koja su gotovo cijelo prijepodne sudjelovala u radionici izrađivanja božićnih ukrasa. Naime, djeca su, uz pratnju roditelja, bojila, ukrašavala i izrađivala vijence kojima je okićeno veliko božićno drvce postavljeno na ulazu u kvart.
Dio je ovo programa koji su nastali kroz inicijativu »Oživimo Bili brig«, koju provode članovi Mjesnog odbora u suradnji s velikim brojem entizijasta i volontera žitelja kvarta, a sve u želji kako bi život u kvartu učinili što ugodnijim. Tako je upravo ovih dana Bili brig prekrilo blagdansko ozračje u kojemu uživaju i odrasli i djeca, a posebno zato što je taj božićni ugođaj njihovih ruku djelo.
Događaji na Bilom brigu nastavljaju se i sljedeće subote kada je najavljena fritulijada, buvljak te dodjele priznanja najosobama kvarta.
Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se priključe, spreme fritule i okušaju se u natjecanju, kao i druženju uz vrući čaj i kuhano vino.