Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Neprikosnoveni miljenici publike Alma Prica i Sreten Mokrović u Bergmanovoj drami »Prizori«

17.12.2019. 12:15


Teatro VeRRdi najavljuje Artakt 6 festival koji će se održati u Zadru, u velikoj dvorani Doma sindikata od 17. do 20. 12. u večernjim satima.
Okosnica programa Artakt 6 festivala je pojam »Danas« te kako pojedinci i grupe u određenom kontekstu (ne)uspjevaju realizirati kvalitetu života konfrontirajući se s vlastitim ograničenjima ili pak ograničenjima koja su im zadana dominantnim društvenim praksama. Program festivala započinje u utorak, u 20 sati sa aktualnom satiričko kritičkom diskusijom na temu nadolazećih predsjedničkih izbora koju će slobodnim stilom analizirati zadarski stručnjaci dr.sc. Marko Vučetić, filozof i nezavisni političar i dr.sc. Sven Marcelić, sociolog i politički komentator.


Siva zona
U srijedu u 20 sati Alma Prica i Sreten Mokrović, prvaci hrvatskog glumišta u Bergmanovoj drami »Prizori« postavljaju ključno pitanje: može li danas dvoje ljudi ostati zajedno cijeli život, a u petak 20. 12. u 19 sati zadarskoj publici predstavit će se Siva zona, udruga s Korčule koja teži redefiniranju pozicije kulturne periferije otoka danas. Udruga će ponuditi uvid u svoje dosadašnje djelovanje, stavljajući pritom naglasak na programsku liniju pod nazivom »Kritički turizam«. Uz razgovor s osnivačem udruge, Darkom Fritzom, publika će imati priliku pogledati projekcije dvaju kratkometražnih dokumentarnih filmova prikazanih na recentnom predstavljanju platforme »Kritički turizam 1: fokus Jadran« koju »siva) (zona« pokreće u suradnji s umjetničkom organizacijom »Apoteka« (Vodnjan) i kolektivom »Placa« (Dubrovnik): »Mezostajun« (2018.) Ivana Ramljaka te »Split Waltz 021_123« (2019.) Gilda Bavčevića.
U sklopu festivala u prostoru Doma sindikata biti će postavljena izložba Centra za dokumentiranje nezavisne kulture pod nazivom »Nezavisni prostori – prostori nezavisnih«.


Nezavisna kulturna scena
Izložba koju nakon predstavljanja u klubu Knjigozemska selimo u Dom sindikata prezentira hrvatske društvene centre, klubove i prostore u kojima od sredine devedesetih godina do danas djeluju organizacije nezavisne kulture i u kojima se nezavisna kulturna scena stvara i reproducira. Cilj ove izložbe je ponuditi široj javnosti uvid u razvoj prostora djelovanja nezavisne scene u Hrvatskoj, danas, u vremenu razvoja platforme u suradnji s Gradom Zadrom, za rješenje problema prostora djelovanja zadarske nezavisne scene.
Svi programi su besplatni izuzev predstave »Prizori«. Cijena ulaznice je 50 kn. Broj mijesta je ograničen na 100. Rezervacije putem fb eventa https://www.facebook.com/events/1296710760503480/ ili na [email protected]. Prodaja ulaznica sat vremena prije predstave u Domu sindikata.
Program Artakt 6 sufinanciran je sredstvima Grada Zadra.
Teatro VeRRdi zahvaljuje Domu sindikata na ustupljenom prostoru