Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

»Poskoci« odali počast suborcu Draganu Žuniću

17.12.2019. 08:45


Moram s ponosom i neizmjernim zadovoljstvom reći da nas je na manifestacijama obilježavanja godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Dragana Žunića svake godine, sve više, pa nas je i jučer bilo više od 50. Jedan od najzaslužnijih za to je i njegov suborac i načelnik PU zadarske Antun Dražina. Mi Dragana ne možemo vratiti, ali ga možemo oteti zaboravu i to i činimo. I činit ćemo to dok nas ima jer on to zaslužuje. Radimo na tome da se Osnovna škola u Posedarju nazove njegovim imenom. Već smo u tom cilju učinili sve sa svoje strane i vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme u tome i uspjeti, jer imamo podršku nadležnih, rekao je Milan Nimac, predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije.
Naime, svečanim postrojem jučer su u Policijskoj upravi zadarskoj ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici i pripadnici udruge SJP »Poskoci« odali počast poginulom kolegi Draganu Žuniću.
Dragan Žunić bio je pripadnik PU zadarske, policijski službenik Specijalne jedinice policije »Poskoci« od 2. prosinca 1990. godine, a od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti, aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
Pokojni Dragan teško je ranjen 11. rujna 1991. godine, prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice. U mjesecu prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, sudjelovao je u više diverzantsko- izviđačkih akcija, a 16. prosinca 1992. godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao.
Obilježavanje 28. godišnjice Žunićeve pogibije nastavilo se u ponedjeljak polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi sv. Nikole u Slivnici Gornjoj.