Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Spektakl koji je u hladnoj noći napunio privlačku Popovu vlaku

17.12.2019. 16:00


Božićna čarolija, spektakl na Popovoj vlaki u Privlaci u režiji Općine i Turističke zajednice, otvoren je 6. Božićni sajam. Svemu je prethodio dolazak svete Luce koja je u župnoj dvorani oduševljenoj predškolskoj djeci i učenicima niže školske dobi podijelila slatke darove koje je osigurala Župa BDM Privlaka.
Bila je to Božićna čarolija, Ivana Burić u ulozi svete Luce stigla je u pratnji anđelića koji su je brižno pratili.
– Sveta Luca je djeci zaželjela pregršt dobrih želja te veseo i radostan Božić sa svojim obiteljima, kazala je Iva Zorić, direktorica Turističkog ureda s desetogodišnjem stažem.
Kao i posljednjih nekoliko godina organizaciju obilježavanja dana svete Luce preuzeo je Dječji vrtić Sabunić Privlaka.
– Odgojiteljice Udruge Maraške Zadar izvele su predstavu »Priča o tužnom boru« kojom su uveselile svu nazočnu djecu, a i odrasle, kaže Zorić.


Čarobna scenografija
Božićni sajam započeo je s nastupom prvašića koju su pod vodstvom učiteljice Zorenije izveli božićne pjesme. U čarobnoj scenografiji na Popovoj vlaki nazočno mnoštvo bilo je prepuno emocija i uzbuđenja
– Ovoj čarobnoj manifestaciji je i cilj uljepšati Privlaku, pružiti nezaboravno blagdansko iskustvo i zaželjeti svoje želje sa svojim najdražima, rekla je Zorić.
U nastavku programa organizatori su za najmlađe pripremili kreativne radionice za izradu ukrasa za bor, slušanje božićnih priča u izvedbi Edite Tošić, članice Udruge Maraške.
Svi koji su došli usprkos prohladnoj večeri mogli pod dirigentskom palicom voditeljice Kristijane Požarina Rakić suživati u kreativnim rukotvorinama, božićnim ukrasima, medu, tradicionalnim slatkišima.
Bilo je tu i domaćih fritula, kroštula, tople čokolade, raznih kolača, domaćeg meda za koje su se pobrinuli Dječji vrtić Sabunić, OŠ Privlaka, OPG Ive Surić, Josipa Skoblar.


Bakalar, brudet, lignje, girice, kuhano vino
Ljubitelji dobre spize mogli su uživati u bakalaru, brudetu, prženim domaćim lignjama, giricama, kuhano vino koju već tradicionalno priprema Udruga Šijavoga iz Privlake.
Svečanost otvaranja šestog božićnog sajma uveličali su glazbenici iz Zagreba Christmas Trio koji su svojom vrhunskom izvedbom tradicionalnih božićnih pjesama približili božićni duh nazočnim Privlačanima.
– Svi koji nisu imali prigode doći na sajam to mogu učiniti u iduću nedjelju 22. prosinca 2019. kada će Djed Mraz praćen snijegom darivati svu djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta. Svi koji dođu očekuje živa glazba, bogata gastro ponuda, baloni iznenađenja, svašta nešto, pozvala je Iva Zorić.
Bilo kako bilo, događaj je izmamio ljude, u zimskom periodu inače zatvorene u vlastite domove između četiri zida, na otvoreni prostor, a popularna Vlaka u Došašću je oživjela očekujući kršćanski blagdan Božić.
– I u tome je čarolija Božića, da zbližava ljude, poručio je Gašpar Begonja, načelnik.




IZLAGAČI


Udruga Šijavoga Privlaka, Dječji vrtić Sabunić Privlaka, Učenička zadruga Maslina – Osnovna škola Privlaka, Udruga odgojitelja Maraške Zadar, OPG Ive Surić, OPG Lordana.