Biciklistička staza, Kulturni centar i trg dat će novu dimenziju turističkoj ponudi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Pakoštanima provode i planiraju projekte i već razmišljaju o sezoni
Jedan od projekata koji je u planovima je i uređenje biciklističke staze Pakoštane - Vrana, što će dodati novu dimenziju turističkoj ponudi općine, naročito u segmentu outdoor i pustolovnog turizma. Ozbiljan je to projekt za koji nam prethodi dobivanje svih potrebnih dozvola i prikupljanje projektne dokumentacije, kao i dobivanje suglasnosti od nadležnih institucija, istaknuo je načelnik Kurtov
TZ PAKOŠTANE
Idejno rješenje rekonstrukcije Trga kralja Tomislava i dijela Obale kralja Petra Krešimira IV.

U općini Pakoštane čeka se donošenje proračuna za sljedeću godinu, kako bi se moglo nastaviti s provedbom i planiranjem zacrtanih projekata, kazao nam je načelnik Općine Milivoj Kurtov osvrnuvši se na projekte čija se realizacija planira u nadolazećem razdoblju.
Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u općini Pakoštane zasigurno je izgradnja luke nautičkog turizma Marine Drage. Radove zajednički provode Županijska lučka uprava Zadar i Općina Pakoštane.

Novi izgled rive

- Lučko područje u kojem se izvode radovi obuhvaća dio luke za odvijanje javnog pomorskog prometa te dio luke za komunalne vezove. Radovi su započeli protekle godine, a procijenjeno vrijeme izvođenja je 15 mjeseci. Općina je za potrebe projekta luke Drage Dugovača odradila sve infrastrukturne zahvate, kanalizaciju, struju, vodu, a u suradnji sa Županijskom lučkom upravom, Zadarskom županijom i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u tijeku je izgradnja pomorske infrastrukture, istakuo je Kurtov i naglasio kako će financijska sredstva za realizaciju projekta omogućiti Općina Pakoštane, Zadarska županija, ŽLU Zadar i resorno ministarstvo.
Općina Pakoštane nedavno je objavila i nacrt idejnog rješenja rekonstrukcije Trga kralja Tomislava i dijela Obale kralja Petra Krešimira IV.
- Idejno smo rješenje predstavili javnosti kako bismo dobili što više povratnih informacija od naših sumještana. Projekt je od iznimne važnosti za Općinu Pakoštane te nam je cilj ovim projektom staru jezgru Pakoštana što više osuvremeniti, bez da izgubimo njezin poznati čar i povijesne elemente, kazao je Kurtov i dodao kako je u tijeku ishođenje potrebne projektne dokumentacije.
Kako doznajemo, planom se previđa izgradnja nove marine u centru mjesta, čime bi se morao nasuti dio mora i izvesti novi obalni zid. Projekt nove pješačke zone nadovezuje se na projekt marine, ali i na idejni projekt trga i polivalentnog centra Jaz na zapadu s kojima će se u konačnici definirati novi izgled rive. Površina novog javnog prostora obuhvaćena ovih projektom, nakon izvedenog nasipa i novog obalnog zida, iznosit će cca 5500 m2.
- Još jedan značajan projekt je i uređenje Kulturnog centra Pakoštane, koji bi svojim suvremenim izgledom i otvorenošću trebao privlačiti brojne turiste i domaće posjetitelje, te kroz svoj program događanja proširiti i obogatiti postojeću turističku ponudu mjesta dodatnim edukativnim i kulturnim sadržajima, kao i za uređenje Jaza, kojim bi se omogućilo održavanje sportskih događanja, predstava, koncerata, tržnica, sajmova itd. Mjesto će poticati društvene, kulturne i intelektualne aktivnosti, poštivati potrebe svih uzrasta i biti potpuno prilagođen potrebama zajednice, kazao je Kurtov i napomenuo kako su za veliki broj projekata u fazi ishođenja potrebne dokumentacije i dozvola.

«Advent u mom mistu« 18. prosinca

- Zbrajaju se rezultati u ovoj godini te se već polako počinjemo pripremati i za nadolazeću turističku sezonu. Pakoštane su uvijek bile atraktivna turistička destinacija te nam je u budućnosti cilj uz sve probleme i neizvjesnost uzrokovanu pandemijom COVIDA-19 ostvariti što bolje rezultate i osigurati što veći stupanj sigurnosti i udobnosti, naglasio je načelnik Kurtov.
Ključni turistički proizvodi općine Pakoštane su: kulturni, ruralni, outdoor, nautički i odmorišni turizam. Cilj nove strategije turizma Općine Pakoštane je transformacija masovnog, izrazito sezonalnog turizma »sunca i mora« u visoko konkurentan turizam profiliranog integralnog proizvoda koji sinergijski povezuje identificirane specifične oblike turizma kao odgovor na izazove turbulentnog okruženja.
- Jedan od projekata koji je u planovima je i uređenje biciklističke staze Pakoštane - Vrana, što će dodati novu dimenziju turističkoj ponudi općine, naročito u segmentu outdoor i pustolovnog turizma. Ozbiljan je to projekt za koji nam prethodi dobivanje svih potrebnih dozvola i prikupljanje projektne dokumentacije, kao i dobivanje suglasnosti od nadležnih institucija, istaknuo je Kurtov i na kraju pozvao na »Advent u mom mistu«.
- Program počinje 18. prosinca lignjolovom i zabavnim programom, a nastavlja se 19. prosinca prigodnim programom za djecu »Božićna priča«, kazao je Kurtov.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno