Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hajduk je bio pogrešan, ali logičan izbor

Autor: Šime Ćurko

16.01.2009. 23:00
Hajduk je bio pogrešan, ali logičan izbor

Foto: Vedran SITNICA



Igrao sam za kadete Zadra koji je tada bio u Drugoj ligi i, kad je došao poziv Dražena Mužinića, skauta Hajduka, nije ga bilo lako odbiti – kaže Ćurjurić


Prije dvije i pol godine između Zadra i Hajduka odlučio se za Hajduk. Ipak, od ovog proljeća ponovno je u dresu matičnog Zadra nakon što se u Splitu nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi. Je li pogriješio kad je svojevremeno izabrao Hajduk?
– Danas bih mogao reći da je to bila pogreška, ali gledajući s ondašnje pozicije odlazak u Hajduk bio je logičan. Igrao sam za kadete Zadra koji je tada bio u Drugoj ligi i kad je došao poziv Dražena Mužinića, skauta Hajduka, nije ga bilo lako odbiti – kaže Ivan Ćurjurić (1989.) jedan od brojnih Zadrana koji su nogometnu afirmaciju nakon dobrih igrača u mlađim kategorijama Zadra pokušali pronaći na Poljudu. Ćurjurić je bio dio odlične generacije koju je vodio Nado Kovačević, a koja je u kadetskoj konkurenciji u Kupu osvojila drugo mjesto, a bila je prvak Druge lige – jug. Ta je generacija, međutim, doživjela ozbiljan udarac nakon što je uz Ćurjurića u Hajduk otišao i Stipe Čulina, a Ivan Santini tada se odlučio za Salzburg.
– Bilo je odlično raditi s Nadom Kovačevićem koji je na mene ostavio veliki trag. Šteta što je Zadar tada bio u Drugoj ligi pa smo i mi morali igrati u tom rangu.
U Hajduku je Ćurjurić dvije godine bio u juniorskoj momčadi, a nakon povuci-potegni prošlog ljeta je u kolovozu potpisao s “bilima” četverogodišnji ugovor.
– Bio je nekim poteškoća s potpisivanjem ugovora. Kad sam rekao da želim otići u inozemstvo, Hajduk me nije pustio i na kraju mi je ponuđen ugovor koji sam i potpisao. No, nije bilo prilike u prvoj momčadi, igrao sam za drugu momčad koja je u Trećoj ligi nastupala izvan konkurencije. Iako se dobro radilo, u toj momčadi nije bilo rezultatskog motiva. Nisam vidio mogućnost napretka i zato sam tražio novo rješenje.
Ono je došlo vrlo brzo, javio se Zadar i Ćurjurić je ponovno obukao dres kluba u kojem je zavolio nogomet.
– Opcija sa Zadrom za mene je bila itekako prihvatljiva, želio sam otići u klub u kojem ću igrati. Kad sam shvatio da to može biti Zadar, nisam se puno dvoumio. Želim pomoći Zadru da bismo ovu tešku sezonu završili na poziciji koja nam jamči ostanak u ligi. Očekujem da ćemo i ja i Zadar od mog dolaska imati koristi. Hajduk i Zadar još se moraju dogovoriti oko mog ugovora budući da onaj koji sam potpisao s Hajdukom nije raskinut.
Ipak, neće biti lako izboriti mjesto u veznom redu gdje je prilična gužva.
– Neće biti lako, ali sada sam za razliku od Hajduka u prvoj momčadi i imam jednake šanse sa svima ostalima boriti se za svoju poziciju. Zaslužio sam priliku i u Hajduku, nisam je dobio, a sada u Zadru trebam učiniti sve da potvrdim kakve su moje mogućnosti.
Dio tih mogućnosti mogao se vidjeti na Dvoranskom prvenstvu Prve HNL, netko će reći i na malonogometnom turniru u Bibinjama.
– To su natjecanja koja ne pokazuju pravo stanje stvari. Dvoransko prvenstvo nema mnogo veze s malim nogometom, da ne govorim s onim velikim. To je samo trka i nabijanje za koju treba mnogo snage.
Ali dobro dođe makar za podizanje atmosfere u momčadi.
– To svakako.


 BATUR POČEO TRČATI




Marin Batur nakon artroskopije koljena koju je obavio prije dva mjeseca počeo je s laganim treninzima. Za sada Batur samo trči i čuva se od većih opterećenja. Tek što je otrčao nekoliko metara, Naum Batkoski jučer se odvojio od ostatka momčadi i završio u rubrici “poseban program” budući da ima problema s tetivom.


 TRAŽI SE LIJEVI BOČNI


Na Stanovima su praktički definirali momčad s kojom će pokušati nadoknaditi sve što su propustili prošle jeseni. Novi igrači su Edin Šaranović, Aleksandar Sladojević (napad), Erdžan Beqiri (obrana), Ivan Ćurjurić (vezni red), a momčad bi eventualno mogao pojačati još jedan igrač i to na lijevom boku. Ispisnice su još ranije dobili Mario Matanović i Ivan Baćak, Marin Tomasov je otišao u Hajduk, dok je Roko Mišlov posuđen Velebitu, a Mario Kruneš Raštanima. Novih otpuštanja, kako kaže Dalibor Zebić, neće biti.


 ĆURJURIĆU TOMASOVLJEV BROJ


Slučajno ili ne, Ćurjurić je u Zadru dobio broj 14 na dresu, onaj koji je do ove zime nosio Marin Tomasov.
– Nisam birao broj, dobio sam 14 i to je to – kaže Ćurjurić.